KHL-suomalaistähtien Sami Lepistön ja Teemu Hartikaisen kausi seurajoukkueessa uhkaa päättyä jo runkosarjaan.

Suomalaiskaksikko pelaa Salavat Julajevissa, joka on kärsinyt uskomattomasta yhdeksän ottelun tappioputkesta. Ufalaisseura on vielä täpärästi pudotuspeliviivan päällä, mutta sen loppuohjelma ja tieto sairastuvalta eivät lupaa hyvää.

Tatarstanilaisen Business Online -lehden tietojen mukaan Hartikaista ei nähdä kaukaloissa kahdessa viimeisessä runkosarjapelissä, joissa Salavat kohtaa Ak Barsin ja Ladan. Hartikainen on missannut jo monta peliä jalkavamman takia. Viimeksi joukkueensa parhaimpiin pistemiehiin kuuluva suomalaishyökkääjä pelasi kuukausi sitten. Lisähuolia Julajeville tuo tehokkaimman hyökkääjän Linus Omarkin poissaolo, eikä häntäkään nähdä Business Onlinen mukaan viimeisissä runkosarjaväännöissä.

Ufan ylpeyden kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee Sibir, jolla on ainakin paperilla vähän helpompi otteluohjelma. Vaikka Sibir on vielä kolme pistettä Salavatia jäljessä, on sillä yksi mittelö vähemmän pelattuna. Sibir kohtaa vielä Barysin, Jugran ja Avtomobilistin.

Sibirillä on vielä yksi etu puolellaan, mikäli se pääsee Julajevin kanssa tasapisteisiin. Sibirillä on enemmän kolmen pisteen voittoja, mikä veisi sen tasapisteissä Lepistön ja Hartikaisen seuran ohi. Salavatin edellä ovat lisäksi matsin vähemmän pelanneet tasapisteissä oleva Admiral ja pisteen edellä oleva Kunlun, joilla on myös selkeästi enemmän täyden peliajan tuomia voittoja.