Viime viikkojen aikana NHL:ssä on herännyt puhetta siitä, miten sarjassa tuli voimaan maalivahtien varusteisiin liittyvä rajoitus kesken kauden.

Kyse on maalivahtien housusuojista, mitkä rajattiin tiukemmiksi. Aiemmin monilla maalivahdeilla housut repsottivat ja ne olivat monesti hyvin leveitä, mikä taas toi lisää peittoaluetta.

Muutos ei sinänsä ole mikään huomattavan merkittävä, mutta sen ajankohta on herättänyt närää.

Tähän asiaan kantaa otti Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman Prime Time Sportsin radiolähetyksessä.

– Olemme kaikki kyllästyneitä siihen keskusteluun, että milloin maalivahtien varusteita pienennetään. Siitä on keskusteltu jo vuosien ajan ja uskon, että NHL:ssä kyllästyttiin siihen. Lopulta sieltä todettiin, että selvä, teemme tämän ja tässä on takaraja. Tälle pyörittelylle piti asettaa piste, Friedman taustoitti.

Asian suhteen on näkynyt monenlaisia kannanottoja. Arizona Coyotesin maalivahti Mike Smith on kritisoinut voimakkaasti sitä, että muutos tehtiin kesken kauden. Osa maalivahdeista on pitänyt uusien rajoitteiden mukaisia housuja jo parin kuukauden ajan ja muutos on saanut kannatusta.

Mielipiteitä on siis tullut niin puolesta ja vastaan. Toki kärkkäimmät ovat nousseet pinnalle.

– Kaikki eivät pidä siitä, että muutos tuli keskellä kautta. Mutta ei iniseminen auta tässä mitään. Se muutos pitää vain hyväksyä, Friedman muistutti.

Toimittaja John Shannonin mukaan seuraavana vuorossa ovat rintapanssarit, joiden kokoa tullaan rajoittamaan jollain aikavälillä.

Shannonin mukaan kyseisessä asiassa rajapyykki saattanee tulla vastaan ennen ensi kauden alkua.

Pyörittely varusteiden osalta siis jatkuu edelleen. Ja mielipiteitä lentelee varmasti itse maalivahtien puolelta.

– Uskon, että isoin asia tässä kritisoinnissa on mentaalinen puoli. Että se horjuu joillakin tämän muutoksen kohdalla, Friedman mietti.

Housumuutoksen takaraja tuli vastaan viikonloppuna ja nyt kaikkien NHL-vahtien on käytettävä uusien säännösten kautta määriteltyjä housuja.