EHT-farssi on tullut tiensä päähän – ”Miksi sitä on pitänyt muuttaa?”

© Kuva: Juha Tamminen

Nykyinen otteluohjelma, jossa liiga- ja maajoukkuepelit menevät päällekkäin, ei toimi.

Kuvio on tullut tiensä päähän.

Kansainvälistä jääkiekkokalenteria ovat sekoittaneet tuoreeltaan CHL:n eli Mestarien liigan jatko-ottelut, jotka ovat ajaneet liigapelejä samoille viikoille EHT-turnausten kanssa.

Karmein tilanne tuli vastaan nyt, kun esimerkiksi Tapparalta puuttui viisi sen avainpelaajaa vierasottelusta Kärppiä vastaan.

– Ei tämä ole varmasti kenenkään jääkiekkoihmisen mielestä optimaalinen tilanne. Totta kai valmentajat, pelaajat ja joukkueet haluavat pelata parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Mutta tilanne on mikä se on. Toki nyt näkee uusia miehiä ringissä. Puolensa jos toisensa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola miettii SuomiKiekko-sivustolle.

Tapolan mukaan keskustelua on syytä käydä yleisesti osapuolten välillä.

– Ihan siitä, että miten saataisiin muutenkin tätä yhteistyötä paremmaksi. Eikä me olla ainoa seura tai taho tässä. Varmasti esimerkiksi meidän maajoukkuepelaajat haluaisivat pelata kaikki pelit. Osa tappelee piste- ja maalipörssien voitoista ja heillä jää pelejä välistä, kun ollaan jossain muualla.

Samalla asiassa on myös toinen puoli.

– Itse olen ainakin kokenut niin, että Leijonien paitaan pääsy on palkinto hyvistä suorituksista. Totta kai se on ok, että haluaa pelata seurajoukkueessa, mutta se on samalla arvostus itseäsi kohtaan, jos sinut valitaan sinne maajoukkueen mukaan. Pääsee näyttämään koviin peleihin osaamistaan, Liigan tähtipelaajiin kuuluva Mika Pyörälä käy läpi omaa näkökantaansa.

– Mutta ne ovat ne isot herrat, jotka noista päättävät. Pelaajilta jos kysyy, että pitäisikö pelata yhtä aikaan, niin miksi pitäisi? Se on mun mielestä aikaisemminkin toiminut, että on ollut viikon maajoukkuetauko. Miksi sitä on sitten pitänyt muuttaa? Noh, sitä pitää kysyä sitten joltain muulta, Pyörälä levittelee käsiään.

Liigassa on perusteltu nykyistä kuviota sillä, että yksinkertaisesti pelipäiviä ei ole tarpeeksi tarjolla.

CHL:ssä ollaan kutistamassa joukkuemäärää ja samalla Liigan on vain pakko pohtia sitä, että mistä se löytää ratkaisun nykyisen farssin poistamiseksi.

– Toivottavasti saadaan sellaisia ratkaisuja, että ne ovat kaikkien mielestä hyviä, Tapola tuumaa diplomaattisesti.

Pelaajille oma ongelma on siinä, että he uhkaavat jäädä pahaan välikäteen asiassa.

– Jotkut valmentajat eivät välttämättä halua päästää pelaajiaan sinne maajoukkueeseen ja jotkut pelaajat taas haluaisivat lähteä. Sitten tulee vähän eripuraa siitä. Uskon, että jos pelaajilta kysyttäisiin asiasta, niin kyllä he haluaisivat nuo ottelut eri aikaan pelattavaksi, Pyörälä tuumaa.


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!