Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid pelasi kolme kautta Kanadan juniorisarjassa OHL:ssä Erie Ottersin riveissä. McDavid pelasi yhden kauden Ottersissa samassa kentässä Chicago Blackhawksin huippulupauksen Alex DeBrincatin kanssa.

McDavid ja DeBrincat dominoivat OHL:ää tehden ilmiömäisiä tehopisteitä yhdessä pelatessaan. Kun McDavid lähti NHL:ään, DeBrincat jäi ”yksin” Erie Ottersiin, mutta sehän ei 19-vuotiaan pistetahtia hyydyttänyt.

Debrincat on rikkonut maagisen 50 maalin ja 100 pisteen rajapyykin kaikilla kolmella OHL:ssä pelaamallaan kaudellaan. Yhdysvalloissa Miamissa syntynyt Debrincat ylitti tällä kaudella McDavidin OHL-uran piste-ennätyksen (285).

Vain 171 senttimetriä ”pitkä” väkkärähyökkääjä DeBrincat ei ole tyypillinen pienikokoinen taitopelaaja, vaan aktiivisesti kovaa tilanteisiin menevä energiapelaaja.

McDavidiltä kysyttiin miten hän näkee DeBrincatin sopeutuvan NHL-pelityyliin.

– Mielestäni hyvin. Hän menee kovalla ryminällä tilanteisiin ja hänellä on vainua maalinedustataisteluihin, joten en usko, että häntä pysäytetään. Hän taistelee paljon isompia kavereita vastaan. En tiedä miten hän tekee sen, McDavid kertoo CSN Chicago -lehdelle.

– Kun olin vielä tulokas OHL:ssä ja pelasin hänen kanssaan, niin hän meni rähisemään yli 190 senttiä pitkiä kavereita vastaan ja minä vain mietin jäällä: ”Miten helvetissä autan häntä tappeluissa?” Kommentoi McDavid huumorimielellä.

OHL:n pistepörssiä peräti 12 pisteen erolla seuraavaa pelaajaa johtavan DeBrincatin tuleminen Erie Ottersiin on vieläkin Edmonton-kapteeni McDavidin muistissa.

– Hän tuli kuin tyhjästä. Muistan, kun teimme sopimuksen hänelle ja minulle kerrottiin, että hän on 157 senttiä pitkä ja 63 kiloa, tai jotain. Kysyin meidän GM:ltä ”Ai tämä kaveri tulee pelaamaan minun kanssani?” Hän tuli mukaan joukkueeseen ja meillä oli kemiaa saman tien. Hän on erityinen ihminen ja erityinen pelaaja, McDavid kertoo.