Edmonton Oilersiin suurin odotuksin muutama kausi sitten tullut Justin Schultz, 26, ei öljyjoukkueessa kehittynyt odotetulla tavalla ja kaupattiin viime kaudella Pittsburgh Penguinsiin.

Kauppa oli jälkeenpäin ajateltuna Schultzille kuin onnenpotku: ensin Stanley Cupin voitto ja sen jälkeen nousu aivan uudelle tasolle.

Schultzin piste-ennätys on hänen ensimmäiseltä täydeltä NHL-kaudeltaan 2013-14, jolloin kanadalainen teki 74 otteluun tehot 11+22=33.

Tuo raja menee Penguinsissa rikki tällä kaudella lähes satavarmasti, sillä 38 otteluun hän on jo nakuttanut tehot 7+17=24.

Pittsburgh Post-Gazetten toimittaja Jason Mackey väläytti jopa mahdollisuutta, että Schultz valittaisiin tähdistöotteluun. Edmonton-faneille ehdotus voi vaikuttaa hämmentävältä, koska Oilersissa All Stars -taso oli hyvin kaukana.

– Justin Schultz tähdistöotteluun? Älkää naurako. Ota kaikki Metropolitan-divisioonan huippupuolustajat, heitä sivuun kaikki, mitä tiedät heistä, mielipiteesi pelaajista sekä missä he pelaavat, ja hän todellakin ansaitsee harkinnan, Mackey totesi.

– Katso ympäri liigaa. En usko, että kukaan pelaa niin kuin hän, kuvaili joukkuekaveri Trevor Daley.

– Kun jätkä pelaa noin hyvin, se täytyy huomioida. Täytyy näyttää hiukan rakkautta.

Schultzille on odotettavissa kesällä roima palkankorotus, sillä kanadalainen teki kesällä vain 1,4 miljoonan ja yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Penguinsin kanssa.