Sebastian Aho pelaa jo ensimmäisellä kaudellaan Carolina Hurricanesissa NHL:n pudotuspelejä. Siinä horisontissa näkyvä fakta, mihin moni ei olisi uskonut ennen kauden alkua.

Keväällä 2006 Stanley Cupia juhlinut seura on ajautunut häntäpään seuraksi, joka ei ole selviytynyt viimeiseen seitsemään vuoteen pudotuspeleihin.

Tälläkin kaudella Hurricanesilla on ollut vaikeaa vieraspeleissä, mutta vahvat otteet kotiyleisön edessä ovat herättäneet toiveet pidemmästä keväästä.

Viivan tuntumassa jokainen piste on tärkeä, mutta ainakin Carolinalla on kaikki täysin omissa käsissä tällä hetkellä.

Kotiluolassaan se on voittanut 15 ottelua ja hävinnyt vain neljä varsinaisella peliajalla. Edellisestä 16 kotipelistään tilasto on jäätävä 14-1-1.

Carolina on nyt neljän ottelun voittoputkessa ja noussut kuin varkain itäisen konferenssin kahdeksannelle sijalle taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, sillä viimeiseen villi kortti -paikkaan on matkaa ainoastaan yksi sarjapiste.

– Tiedän, että itseluottamuksemme on erittäin hyvä. Tästä tulee erittäin hauskaa. Pelejä on voitettava johdonmukaisesti, Carolinan päävalmentaja Bill Peters sanoi NHL.comin haastattelussa joukkueen voitettua New York Islandersin kotonaan 7-4.

Mikäli Hurricanes selvittää tiensä pudotuspeleihin, on kausi ikimuistoinen vahvaa tulokaskauttaan pelaavalle Sebastian Aholle sekä ensimmäistä kauttaan Carolinassa pelaavalle Teuvo Teräväiselle, jotka molemmat ovat tärkeässä roolissa vahvasti eteenpäin menevässä organisaatiossa.

Runkosarjaa on kuitenkin paljon jäljellä, joten Carolinan on parannettava heikkoa vieraspelaamistaan. Joukkue on voittanut 23 vieraspelistään vain kuusi.