Tyly tilasto Montrealin ja Toronton paikallisväännöistä – kolme vuotta Canadiens-juhlaa

© Kuva: Getty Images
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Montreal Canadiensin selvä 5-3 voitto Toronto Maple Leafsista tarkoittaa sitä, että Toronto on hävinnyt viimeiset 13 joukkueiden paikallisvääntöä putkeen.

Vaahterapaitojen edellinen voitto Canadiens-ryhmästä on tammikuulta 2014. Torontoa pari vuotta luotsannut huippuvalmentaja Mike Babcockilta puuttuu siis voitto paikallisottelusta.

Keskinäiset ottelut ovat karulla tavalla osoittaneet, kuinka eri tilanteissa kanadalaisseurat menevät tällä hetkellä.

Siinä missä Montreal on kasvanut jopa Stanley Cup -kandidaatiksi, on Torontossa meneillään edelleen uudelleen rakennus, minkä tulokset odottavat vielä tulevaisuudessa.

– Heillä on melko vahva joukkue ja jostain syystä paikallisottelut ovat viime aikoina menneet heidän ehdoillaan, kommentoi Toronton hyökkääjä James Van Riemsdyk TSN:n haastattelussa.

Paikallisotteluissa näkyy myös Toronton nuorten pelaajien kokemattomuus paineen alla, sillä lähes 20 tuhannen ihmisen edessä Canadiens tuntui tekevän tälläkin kertaa kaikki voittoon tarvittavat pienet asiat paikallisvastustajaansa paremmin.

Toronton ja Montrealin kohtaamisilla on äärimmäisen pitkät perinteet, sillä NHL:n alkuperäisiin seuroihin kuuluvat joukkueet ovat kohdanneet aina NHL:n perustamisesta asti vuodesta 1917.

Stanley Cup -finaaleissa seurat ovat kohdanneet viisi kertaa, joista Maple Leafsilla on 3-2 johto. Tosin edellinen finaalikohtaaminen on vuodelta 1967.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin