Minnesota Wild löytyy NHL:n Läntisen Konfrenssin piikkipaikalta. NHL:n ”suomalaisjoukkueen” meno on ollut hurjaa viimeaikoina, kun viimeisen kuuden viikon aikana he ovat hävinneet vain kerran varsinaisella peliajalla.

Syynä hyvään menestykseen voidaan pitää NHL:n yhden parhaan maalivahdin Devan Dubnykin uskomattomia otteita, tai sitten joukkueen suomalaisten Mikko Koivun ja Mikael Granlundin unelmakautta. On kuitenkin yksi mies, joka yhdistää nämä kaikki palaset yhteen. Bruce Boudreau.

Kokenut päävalmentaja Boudreau on saanut Minnesotan pelaamaan sen historian tuloksellisesti parasti kiekkoa. Boudreaun valmennustyyli eroaa monesta muusta valmentajasta hyvin paljon. 62-vuotiaan kanadalaisen päätavoitteena on olla pelaajaläheinen valmentaja, joka kuuntelee ja reagoi pelaajien otteisiin ja toimintaan.

Boudreau ei kuitenkaan pidä suosikkeja, vaan kohtelee kaikkia samalla viivalla, oli sitten kokenut NHL-tähti tai kolmoskentän roolipelaaja.

– Olemme kaikki miehiä. Jos joku ei pelaa hyvin, vaihdan hänet pois. Se on reilu linjaus, mutta uskon, että sitä on helppo noudattaa, kertoo Wild-luotsi Boudreau Startribune lehdelle.

Boudreaun tyyli on rehellinen ja suoraviivainen. Se on suurin syy miksi hänen pelaajansa arvostavat ja pelaavat kovaa hänen alaisuudessaan. Pelaajien persoonallisuuksien kontrolloiminen on usein yhtä tärkeää kuin taktinen puoli.

Boudreau on valmentanut urallaan Washington Capitalsissa Alexandr Ovetshkinia, Anaheim Duckseissa Ryan Getzlafia ja Corey Perrya, joten tähtipelaajien valmentaminen on miehelle hyvinkin tuttua. Kun Minnesotan tähtipelaajilla Mikko Koivulla ja Ryan Suterilla oli huono pelipäivä New Jerseytä vastaan, kokenut Wild-luotsi jätti avainpelaajansa kokonaan pois jatkoajalta.

– Jos minun mielestä joku ei pelaa hyvin, vaihtelen ja sommittelen näitä pelaajia muihin ketjuihin, kommentoi Boudreau.

Boudreau ei jää odottamaan, että ongelmat vain yhtäkkiä katoavat, vaan hän haluaa reagoida ongelmatilanteen tullen.

– Jos joku ei pelaa niin paljon ottelussa, se ei johdu siitä, että me emme pidä hänestä. Joku vain saattaa pelata paremmin silloin. Ei ole reilua heille, jotka pelaavat hyvin, istua penkillä, koska joku vain on merkitty ylempään kenttään.