Ammattikiekkoilijat ovat tunnettuja tarkoista ottelupäivän ohjelmistaan, jotka yleensä noudattavat tiettyä kaavaa riippuen siitä, mihin pelaaja itse on vuosien aikana mieltynyt.

Buffalo Sabresin puolustajalle Rasmus Ristolaiselle rutiinit eivät ole ihan niin tarkkoja.

– Kun herää pelipäivän aamuna, on kiva fiilis. Pelin odottelu sinänsä ei ole niin hauskaa. Jos pelejä on ollut paljon, en mene aina vapaaehtoisille aamujäille.

– Joskus tulee nukuttua päiväunet, joskus taas ei. Ylipäätään yritän vähän soveltaa ruokia, ettei mene tylsäksi, Ristolainen kertoo NHL.comin toimittaja Marko Leppäsen jutussa.

New York Rangersin maalivahti Antti Raanta puolestaan osaa arvostaa pelipäiviä, kun kakkosmaalivahdille niitä ei tule yhtä tiuhaan kuin kenttäpelaajille.

– Kyllä pelipäivänä on vähän erilainen fiilis ihan aamutreeneistä saakka, jos tietää olevansa pelivuorossa. Varsinkin jos peleistä on ollut pidempi tauko, niin aamutreeneissä on tärkeää saada hyvä fiilis päälle, Raanta kuvailee.

Hän osaa kertoa myös huvittavan yksityiskohdan pelikavereidensa valmistautumisesta.

– Eräs nimeltä mainitsematon pakkikaksikko tekee aina ennen peliä saman rituaalin. He panevat hammassuojat kahvimukiin, huljuttelevat niitä vedessä vähän aikaa roskiksen vieressä ja panevat ne sitten suuhun. Monen mielestä se on p*skin rituaali ikinä, mutta ainakin se on huvittava juttu, jota kaikki seuraavat.

Dallas Starsin puolustajalla Esa Lindellillä on taas kestettävää koko joukkueen rituaalissa, josta kumpuaa suomalaiselle ei ehkä niin sytyttävä fiilis ennen ottelua.

– Ennen peliä kopissa soi yleensä kantri. Ei auta mikään. Ei ole se musiikkilaji vielä iskenyt, vaikka olen ollut täällä jo puolitoista kautta, Lindell kertoo.