Nashville Predatorsin maalisuuta vartioi tällä hetkellä suomalaistandem Pekka Rinne ja Juuse Saros. Saroksen upeat otteet ovat antaneet Nashvillelle mahdollisuuden huilauttaa 34-vuotiasta Rinnettä.

Rinne on pelannut molemmilla viime kausilla peräti 60 ottelua kaudessa ja hän on myös tällä kaudella samassa ottelutahdissa. Nashvillen päävalmentaja Peter Lavioletten mukaan Rinteen vastuuta vähennetään loppukaudella, koska Saros on osoittanut olevansa NHL-tason maalivahti.

– Kun joku voi tulla maaliin ja pelata laadukkaasti, niin kuin Juuse on tehnyt, se keventää ykkösmaalivahdin työkuormaa, kertoo Laviolette Tennessean-lehdelle.

– Tiedän, että Rinne on sellainen tyyppi, joka haluaa pelata paljon. Siitä lähtien kun olen ollut täällä, hän on ollut NHL:n parhaimpia maalivahteja. Mistä erityisesti pidän on se, että hän saa fyysisen levon lisäksi myös henkistä lepoa.

21-vuotias Saros on päästänyt uransa kymmenessä ensimmäisessä ottelussa kuusi kertaa yhden tai vähemmän maaleja. Hän on kolmas tulokasmaalivahti 2000-luvulla, joka on pystynyt siihen.

Saroksen torjuntaprosentti on huikea 94,4, joka on NHL:n neljänneksi paras.

– Hänen pelaaminen antaa meille mahdollisuuden voittaa. Tietenkin se tekee työni helpommaksi ja antaa lisää itseluottamusta meille tandemina. Kun näet kaverin pelaavan hyvin ja tekevän paljon töitä, se työntää myös sinua eteenpäin. Haluan pelata paljon, mutta minun täytyy pysyä myös virkeänä, Rinne kommentoi nykyistä maalivahtitilannetta.

Vaikka Rinne saa lisää huilia, ei hän siltikään halua ottaa jalkaa pois kaasulta.

– Aina kun menen maalille, odotan, että minä ja joukkueeni voitamme pelin. Vaikka Saros on pelannut uskomattoman hyvin, en anna itselleni vapauksia. Kaikki joukkueet tarvitsevat kahta maalivahtia voittamaan pelejä, jos haluavat päästä pudotuspeleihin.