© Kuva: Getty Images

Sebastian Aholle ja Teuvo Teräväiselle uusi tähtihyökkääjä vierelle? – ”Se on looginen vaihtoehto”

NHL:ssä aletaan lähestyä hetkeä, jolloin treidejä pitäisi alkaa tippua.

Vielä niitä ei ole näkynyt ja markkinoilla on ollut hieman odottava tilanne.

– Seurat ovat pitäneet kokoontumisia scouttien kanssa ja jotkut päättäjät ovat sanoneet, että keskustelut treideistä ovat kiihtyneet, Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman kertoi.

– Mutta ongelma on se, että vain kaksi joukkuetta uskoo olevansa pudotuspelien ulkopuolella: Arizona ja Colorado. Näistä Coyotes on asettanut korkean hinnan pelaajilleen, mutta Avalanchella vaihtoehtoja riittää. Puheiden mukaan he ovat saaneet puheluita pelaajista, joita eri seurat voisivat hankkia vähän niin kuin lyhytaikaisesti ”lainalle”. Näihin lukeutuvat Rene Bourque, Jarome IginlaJohn Mitchell ja Fedor Tjutin. Näiden kohdalla hinta ei ole korkea ja heidän kauttaan asiat voisivat lähteä liikkeelle.

Isoin mielenkiinto Avalanchea kohtaan liittyy tähtihyökkääjiin Matt Ducheneen ja Gabriel Landeskogiin. Heidän suhteen yhdeksi potentiaaliseksi kohteeksi on nousemassa Carolina Hurricanes, joka pelaa yllättävän hyvää kautta.

Hurricanesilla on sitä, mitä Avalanche etsii: nuoria puolustuspään prospekteja.

Varsinkin Duchenen nimi on pyörinyt kovasti esillä spekulaatioissa. Näin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen voivat saada piakkoin uuden tähtihyökkääjän vierelle.

– Oman näkemykseni mukaan Carolina voisi olla hyvinkin looginen treidikumppani Avalanchelle. Hurricanes tarvitsee lisää tulivoimaa ja heillä on paljon nuoria pakkeja, jotka joko ovat jo NHL:ssä tai ovat tulossa kovaa vauhtia NHL:ään. Ja Hurricanes on ollut perinteisesti seura, joka ei lähde vapaiden pelaajien markkinoille tarjouskilpailuihin muita seuroja vastaan. Se voisi hyvinkin turvautua tähän vaihtoehtoon. Tämä kuulostaa järkevältä ainakin minun mielestäni, mutta en ole GM, Friedman mietti.

Friedmanin mukaan hyökkääjiä etsivät Hurricanesin lisäksi Chicago Blackhawks, Los Angeles Kings ja Ottawa Senators. Tampa Bay Lightning puolestaan etsii jotain, mikä hieman herättelisi sen rosteria. Myös Boston Bruins on valmis tekemään jotain.

– Ja St. Louis Blues on pakko lisätä myös mukaan, kuten myös Montreal Canadiens. Koska Marc Bergevin tutkailee tällä hetkellä aivan kaikkea.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!