Carolina Hurricanes on tullut tutuksi viime vuosien aikana pohjamudissa rämpivänä joukkueena.

Välillä se esittää pirteitä otteita, välillä se yrittää hieman nousta ylemmäs, mutta loppupeleissä pudotuspeleihin on ollut monena vuonna pitkä matka.

Sama meno näytti jatkuvan tällä kaudella, kun joulukuun 10. päivänä Hurricanesin saldo oli 11-11-6.

Mitä sen jälkeen?

Selkeä suunnanmuutos.

13 peliin recordi 8-4-1.

Ja hurmaamista, jatkuvalla syötöllä.

– Meillä on itseluottamusta siitä, että ilta toisensa jälkeen haemme ne kaksi pistettä, Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters sanoi tuoreimman ison voiton jälkeen ESPN:n mukaan.

– Kun herään aamulla, niin uskon siihen, että ilta päättyy siihen miten meillä on kaksi pistettä hallussa, Peters puhuu hengestä, mikä kumpuaa tällä hetkellä joukkueesta.

Edellinen iso voitto oli koko NHL:ää johtavasta Columbus Blue Jacketsista, jonka Hurricanes päihitti lukemin 5-3.

Yksi iso vahvuus Hurricanesille on ollut se, että se on saanut varsinkin viime viikkojen aikana tulitukea useammasta eri ketjusta.

Suomalaiset Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet hyvässä iskussa, Jeff Skinner–Victor Rask–Derek Ryan -ketju on ollut puolestaan tulikuuma.

Kaiken keskellä Hurricanes on ollut erittäin vahva kotijoukkue koko kauden ajan. Se on hävinnyt vain neljästi varsinaisella peliajalla tällä kaudella kotonaan.

Ja ehkäpä isoin juttu kokonaiskuvassa on ollut se, että maalivahti Cam Ward on palannut kovalle tasolle.

Ward on aloittanut peräti 17. ottelua putkeen Hurricanesin tolppien välissä. Hänelle on kertynyt kolmanneksi eniten peliminuutteja koko sarjassa.