Itävaltalaishyökkääjän Thomas Vanekin NHL-uralle on mahtunut jos jonkinlaisia käänteitä.

On ollut 44 maalin kautta, 40 maalin sesonkia, sopimuksen ulosostoa ja seuran vaihtumista tiuhaan tahtiin.

Kesällä Vanek, 32, teki vuoden mittaisen sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa.

Siellä Vanek on ollut koko joukkueen parhaita pistemiehiä.

Hieman loukkaantumisista syksyn aikana kärsinyt Vanek on takonut 33 ottelussa 30 (12+18) tehopistettä.

– Olen aina pitänyt siitä, miten hän pelaa. Hän on luova pelaaja, joka haluaa rakentaa ja luoda asioita jatkuvalla syötöllä. Se on jotain, mitä tarvitsemme, Red Wingsin kapteeni Henrik Zetterberg kehuu Vanekia Detroit Newsin mukaan.

Itävaltalaislaituria on syytetty vuosien varrella laiskaksi pelaajaksi. Tahoksi, joka jää vain pyörimään pelin ulkopuolelle, eikä tahdo osallistua kamppailupelaamiseen.

Zetterbergin mielestä on vain hyvä, että heillä on pelaajia, jotka osaavat olla hieman kyttäämässä tilanteita ja pystyvät hyödyntämään niitä sieltä.

– Hänen taisteluhalukkuutensa on todella korkealla. Tämä on ainut vuosi, milloin minulla on ollut hänet ja en voi puhua muiden puolesta, mutta hän on mahtava persoona, joka haluaa voittaa ja tehdä hienoja asioita, Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill miettii.

Mutta Vanekin kohdalla iso kysymys liittyy siihen, pelaako hän kautta loppuun Detroitissa?

Red Wingsin hyvin pitkä pudotuspeleihin pääsyyn liittyvä putki on katkeamassa ja mikäli sen suunta ei muutu merkittävästi, saattaa se mahdollisesti kaupata Vanekin ennen maaliskuun alkua uuteen osoitteeseen.

Vanekista kärkiseurat saisivat leveyttä hyökkäykseensä ja riski olisi pieni, sillä Vanekin sopimus päättyy kesällä.