Patrik Laine on ollut kovasti tapetilla viime päivien aikana, sillä hän joutui lauantaina jyrän alle ja koki aivotärähdyksen.

Mutta noh, turha puhua siitä, että Laine olisi ollut vain tuoreeltaan tapetilla.

Hän on ollut koko kauden ajan esillä.

Käytännössä koko vuoden 2016 ja sen ylikin.

Winnipeg Jetsissä hänen taivaltaan on seurattu innostuneena.

Päävalmentaja Paul Maurice on aivan haltioitunut, kun hän puhuu Laineen otteista tähän mennessä.

– Alussa hänellä oli tavoitteena päästä mukaan joukkueeseen, mutta hänellä oli jo silloin sitä itseluottamusta, että hänestä voi tulla mainio pelaaja. Hänellä on halu tulla koko ajan paremmaksi, Maurice mietti keskiviikkona winnipegiläisen median edessä.

Mauricelta kysyttiin jälleen, että onko Laine ollut parempi kuin hän uskoikaan?

– En ole nähnyt tuollaista kutia tai en ole nähnyt kenenkään tekevän tuollaisia maaleja, mitä hän on tehnyt. Oli sitten kyse harjoituksista tai itse peleistä.

Osaltaan Laine on päässyt yllättämään Mauricen.

– Tiesimme (draftissa) sen, että saamme hyvän pelaajan, mutta toisaalta ei sitä koskaan tiedä aivan täysin. Koska ei osaa sanoa, että miten se homma lähtee rullaamaan. Se on ollut yllätys, että miten hurjan lahjakas hän onkaan. Siihen päälle vielä se kehitys, mikä hänen pelistään on näkynyt. Hän on kaveri, joka haluaa olla mahtava. Hän haluaa saavuttaa asioita ajan kanssa. Yhdistettynä lahjakkuuden ja halun tulla paremmaksi… hän on mahtava pelaaja, Maurice ylistää.