NHL-seura Colorado Avalanchen suomalaistulokas Mikko Rantanen on noussut ryminällä joukkueen parhaimmistoon. Viime yönä Rantanen oli jälleen elementissään, kun Colorado katkaisi tappioputkensa voittamalla New York Islandersin jatkoajalla 2-1.

Rantanen alusti Gabriel Landeskogin avausmaalin ja oli jäällä, kun Nathan MacKinnon viimeisteli voittomaalin ylivoimalla. Peliaikaa TPS-kasvatti keräsi sekunnin vajaa 20 minuuttia. Vahvat otteet eivät ole jääneet huomaamatta rapakon takana.

– Avalanche ei ole pelannut hyvin tällä kaudella, mutta tulokas Mikko Rantanen on pelannut kaikessa hiljaisuudessa tuloksellisesti, NHL.comin editoija Benjamin Zweiman kehui Twitterissä.

Tulosta Rantanen on todellakin tehnyt. Viime vuonne nuorten MM-kultaa voittanut laitahyökkääjä on tehnyt 34 ottelussa 18 tehopistettä (6+12). Zweimanin mukaan Rantaselle on luvassa pian vielä suurempi rooli Avalanchen hyökkäyksessä.

– Hän on ehkä joukkueen paras laitahyökkääjä tällä hetkellä. Rantasen rooli kasvanee vielä entisestään, kun Jarome Iginla vääjäämätön vapautus ikuisista kahleistaan tapahtuu, eli hänet treidataan, Zweiman kirjoitti.

Rantanen pelasi jo viime kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta kausi meni pääosin AHL:n puolella, jossa tulosta syntyi vakuuttavasti.

Tulokaskausi NHL:n puolella lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta viimeistään nyt Rantanen on noussut omalle tasolleen. Suomalaishyökkääjä on NHL:n tulokkaiden pistepörssissä sijalla 12.

 

Benjamin Zweiman

@BenZweimanDKN
The #Avalanche haven't played well this season, but rookie Mikko Rantanen (5 percent owned in Yahoo) quietly productive.

Benjamin Zweiman

@BenZweimanDKN
Rantanen (LW/RW) has an assist tonight, six goals,12 assists (7 PPP) on the season. Probably Avs best wing right now.

Benjamin Zweiman

@BenZweimanDKN
Rantanen will likely get increased role once Jarome Iginla is inevitable released from his mortal bonds (aka traded). #Avalanche