Päätös siitä, nähdäänkö NHL-pelaajia vuoden 2018 talviolympialaisissa Etelä-Koreassa, on venymässä.

Sportsnetsin mukaan alkuperäinen takaraja, eli 15. tammikuuta, ei ole enää voimassa.

Nyt aikatauluksi on tulossa tammikuun loppu, minkä yhteydessä NHL:n johtokunta pitää kokouksen tähdistöottelun yhteydessä.

Sen jälkeen luvassa on päätöksiä siitä, mikä lopputulema on.

NHL ja NHLPA ovat halukkaita kuulemaan sen, kuinka paljon kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on valmis maksamaan, jotta NHL-pelaajat lähtisivät kisoihin.

Taustalla on ollut erityisesti rahakysymys. Kansainvälinen olympiakomitea IOC ei ole ollut halukas maksamaan NHL-pelaajien lentokuluja ja vakuutusmaksuja, mikä on raivostuttanut NHL-tahoja.

Pohjois-Amerikassa taas monet omistajat ovat olleet vastahakoisia sille, että kauteen tulisi olympialaisten takia breikki, eivätkä IOC tai IIHF olisi halukkaita osallistumaan kustannuksiin.

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel on kuitenkin väläytellyt sitä, että varsinkin IIHF olisi valmis osallistumaan kustannuksiin isolla prosenttiosuudella.

Pelaajien puolelta monet kovat tähdet ovat puhuneet sen puolesta, että he lähtisivät kisoihin. Esimerkiksi Aleksandr Ovetshkin on toistuvasti uhonnut matkaavansa olympiaturnaukseen, oli yleinen päätös mikä tahansa.