Detroit Red Wingsiltä näyttää karkaavan pudotuspelipaikka ensimmäistä kertaa 25 kauteen. Joukkueella löytyisi parannuskohteita vähän jokaisella osa-alueella, mutta yksi niistä on maalivahtipeli Jimmy Howardin ollessa loukkaantuneena.

Joukkueen maalivahtipelistä vastaa tällä hetkellä tshekkiläisvahti Petr Mrazek, joka toki on viime päivinä parantanut huomattavasti, mutta koko kauden mitalla miehen tilastot ovat silti surkeat: torjuntaprosentti 89,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,06.

Vertailuna Howardin vastaavat luvut ovat 93,4 prosenttia ja 1,96 päästettyä maalia ottelua kohti. Howard on pelannut 17 ottelua, Mrazek 22.

Joukkueen päävalmentaja Jeff Blashill on kuitenkin Mrazekiin tyytyväinen.

– Hän työskentelee kovasti pelinsä kanssa, hänen täytyy vain mennä kehiin ja pelata hyvää kiekkoa. Ja joukkueen hänen edessään myös, Blashill totesi Detroit Free Pressille.

– Maalivahtina sitä on aina kirkkaammassa valokeilassa. Sanoisin, että Petrin vahvuus on, että hän ei ikinä, koskaan murehdi valokeilasta.

Blashillin mukaan Mrazekilla on myös kauden aikana ollut hurjasti epäonnea: usein kiekko, joka voisi pompata ulos maalista, onkin pompannut sisään, mikä näkyy tilastoissa.

Mrazekia hänen tilastonsa eivät juuri kiinnosta.

– En keskity mihinkään muuhun kuin kiekkojen pysäyttämiseen ja voiton saamiseen. Siinä kaikki, mikä merkitsee minulle mitään, Mrazek totesi.