NHL:ssä tähdistöottelutauon yhteydessä voimaan on astumassa sääntöuudistus, missä maalivahtien on käytettävä jatkossa pienempiä patjoja.

– Minulle ne tuntuivat ainakin varsin hyviltä. Pelasin niillä jo joulukuun alussa ja sain tottua niihin. Joten olen täysin sujut niiden kanssa, Columbus Blue Jacketsia edustava Sergei Bobrovski sanoi NBC Sportsin mukaan.

Eri näkökantoja on kuitenkin ilmoilla.

Tähdistöottelussa Bobrovskin tapaan mukana ollut Arizona Coyotesin maalivahti Mike Smith ei ole yhtä ilahtunut uudistuksesta.

– Yritin niitä patjoja kerran. Sen pidemmälle en ole mennyt. Minusta se on hullua, että varusteita vaihdetaan kesken kauden, varsinkin vielä maalivahdeilla, Smith sanoi New York Timesin mukaan.

Muutoksella yritetään kasvattaa maalimääriä NHL:ssä.

Jo tällä kaudella NHL-vahtien kokonaistorjuntaprosentti on tippunut lukemaan 91,3. Kahdella edelliskaudella se on ollut 91,5.

– En usko, että meidän tarvitsee kasvattaa maalimääriä. Tuolla on ollut 7-6-, 8-7-pelejä. Noita ei ole aina hauska katsella. Mielestäni on arvostettava sitä, millä mallilla asiat ovat nyt. Pelissä riittää mielenkiintoa, Bobrovski näkee.

Uudet patjat on otettava käyttöön lauantaihin mennessä.