Kuka on ollut viime viikkojen aikana kuumin suomalaispelaaja NHL:ssä?

Noh, tuohon on helppo vastata.

Mikael Granlund.

Eikä tarvitse puhua edes viime ajoista. Jos Patrik Lainetta ei laskettaisi mukaan, olisi Granlund selvästi kovin suomalaistarina tällä kaudella.

Wildissa päädyttiin viime keväänä siirtämään Granlund vakituisesti laitahyökkääjän paikalle ja tällä tontilla hän jatkoi myös uuden päävalmentajan Bruce Boudreaun alaisuudessa.

Granlund on muostanut mainion ketjun Mikko Koivun ja Jason Zuckerin kanssa.

Kun Granlund on voinut keskittyä vielä paremmin hyökkäyspeliin, on se näkynyt tilastoissa monella tavalla.

Suomalaishyökkääjän pelistä on näkynyt suoranaista flow’ta, kun painolasti puolustamisen suhteen on ollut vähäisempää. Mutta ennen kaikkea muutos on näkynyt hyvin positiivisessa suunnassa, minkä Granlund on saanut tuloksentekoon.

Granlund on esimerkiksi jatkanut viime kaudelta tyyliä, eli hän ampuu selvästi enemmän kuin NHL-uransa alkuvaiheilla. Nykyisellä tahdilla Granlund on menossa päälle 170 kudin kautta.

Kutimäärien kasvun lisäksi Granlundin laukaisuprosentti on myös parantunut. Aiemmin paras prosentti oli 8,1, jolla Granlund löi kiekkoa sisään viime ja toissa kaudella.

Nyt Granlundilla kyseinen prosentti on 11,9.

Kun prosentit ovat olleet kasvuissa, se on näkynyt myös maalimäärissä. 48 otteluun Granlund on heiluttanut maaliverkkoja jo 12 kertaa. 24-vuotias hyökkääjä on enää yhden maalin päässä henkilökohtaisesta ennätyksestään.

Nykyisellä tahdilla Granlund on ylittämässä 20 maalin rajaa runkosarjan päätteeksi.

Myös syötöissä Granlund on enää yhden avustuksen päässä ennätyksestä, joten Granlundilta voi odotella hiljalleen rajapyykkien rikkomista. Piste-ennätys on siis kahden pongon päässä.

Mikäli Granlund säilyttää nykyisen pistetahtinsa, tietää se yli 70 pisteen kautta.

Myös tehotilastossa Granlund on menossa kohti kovaa lukemaa. Tällä hetkellä Granlundilla kyseinen sarake näyttää lukemaa +24. Tasaisen tahdin taulukolla Granlund päätyisi kauden päätteeksi lukemaan +41.

Varsinkin tehotilastolukemassa näkyy Wildin vahva kausi. Joukkueena se on tällä hetkellä läntisen konferenssin ykköspaikalla.