© Kuva: Getty Images

Kommentti: Patrik Laine sai tärkeän opetuksen uransa kannalta: ”Hammassuojat leijuvat yhä jään yllä”

Patrik Laine jäi viime NHL-kierroksella jyrän alle. Buffalo Sabresin puolustaja Jake McCabe teki itsestään piirun verran tunnetumman Suomessa taklaamalla Laineen maata kiertävälle radalle, mutta huomioikaa se, että kyseessä oli puhdas taklaus.

Laine jäi jäähän makaamaan, eikä luultavasti tiennyt mikä viikonpäivä oli kyseessä. Peli jäi kesken, mutta onneksi Laine oli kävellyt omin jaloin joukkueen bussiin ottelun jälkeen. Toivottavasti tällistä ei jää Laineelle muuta kuin tärkeä opetus. Pidä pää ylhäällä. Eli toisin sanoen, pidä katse ylhäällä ja tiedä, mitä edessä odottaa.

Kliseinen lause, mutta NHL-kaukalon keskialueella se on jokaisen pelaajan oman turvallisuuden kannalta elintärkeä ohje. Toki pään ja katseen pitää pysyä ylhäällä muuallakin kaukalossa, mutta keskialueella sen tärkeys korostuu entisestään.

Peliä avatessa, hyökkääjän katse on usein omassa puolustajassa, joka etsii syöttöpaikkaa. Puolustajan vastuulla on antaa sellainen avaava syöttö, ettei vastustaja pääse poimimaan helppoja marjoja keskialueella. Hyökkääjän tulee silti aina tietää, mitä edessä odottaa.

Laine sai karvaan muistutuksen siitä lauantai-iltana Suomen aikaa. Ja muistutus olisi voinut olla paljon törkeämpikin, sillä McCabe taklasi Lainetta niin puhtaasti kuin se vain on mahdollista. Kädet eivät nousseet, luistimet eivät irronneet jäästä, eikä Sabres-pakki yrittänyt jyrätä Laineen yli. Katsokaa vaikkapa Youtubesta Scott Stevensin TOP5-taklaukset ja ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Toivottavasti Laine toipuu nopeasti tällistään, ja palaa pian kaukaloon. Vaikka Laineen hammassuojat leijuvat luultavasti yhä First Niagara Centerin jään yläpuolella, sai suomalaishyökkääjä tärkeän opetuksen edessä olevan pitkän ja menestyksekkään uransa kannalta:

Pidä pää ja katse ylhäällä. Aina.

Muokattu 8.1. klo. 11.32: Tarkennettu pidä pää ylhäällä -sanontaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.