Thomas Vanekin sopimus Minnesota Wildin kanssa purettiin kesällä, ja kokenut itävaltalaishyökkääjä siirtyi vuoden sopimuksella Detroit Red Wingsin riveihin.

Detroitissa Vanek on pelannut hyvää kautta. Mies on kerännyt 32 ottelussa tehot 11+18=29, toisiksi eniten koko joukkueessa kapteeni Henrik Zetterbergin jälkeen.

– Vanek on tehnyt kaiken, mitä Red Wingsissä toivottiin ja odotettiin häneltä, kun hän teki vuoden sopimuksensa, The Detroit Newsin toimittaja Ted Kulfan kirjoittaa.

Kulfan uskoo, että Vanek voisi päätyä vielä tämän kauden aikana kauppatavaraksi. Red Wings on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa vuosiin, ja joukkueessa lienee luvassa jonkinasteinen uudelleenrakennus.

32-vuotias, vain 2,6 miljoonan dollarin sopimuksella pelaava Vanek lienee haluttu mies Stanley Cupia tavoittelevissa joukkueissa.

Kulfanin mukaan Red Wingsin manageri Ken Hollandia voi houkutella mahdollisuus hankkia lupaus tai varausvuoro Vanekista.

– Näyttää, että hyvien pelaajien markkinat voivat olla heikot, ja Vanek voitaisiin kokea palkinnoksi pudotuspelijoukkueissa, Kulfan kirjoittaa.

Parhaalla kaudellaan Vanek iski Buffalo Sabresin riveissä kaudella 2006-2007 tehot 43+41=84.