World Cup herätti huomiota sillä, että vaikka kisat pidettiin kiekkohullussa Kanadassa, eivät katsomot olleet täynnä kuin aivan loppuvaiheessa.

Nyt samaa ”tautia” on ollut nuorten MM-kilpailuissa, jotka pelataan Montrealissa sekä World Cupin tapaan Torontossa.

Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen puolivälieräottelussa Tshekkiä vastaan Montrealin Bell Centressä ei ollu kuin reilu 10 000 katsojaa, vaikka halliin olisi mahtunut puolet enemmän.

Huonoja katsojalukuja on selitetty esimerkiksi sillä, ettei kisoissa ole Connor McDavidin, Auston Matthewsin tai Patrik Laineen tapaisia tähtipelaajia, ja sillä, että samoissa kaupungeissa pelattiin samat kisat myös kaksi vuotta sitten.

Myös tuolloin katsomoissa oli runsaasti tilaa, vaikka nuorten MM-kisat ovat Kanadassa suuressa suosiossa.

Suurin syy katsojavajeelle on kaikissa kolmissa kisoissa ollut tietenkin raha. World Cupin kohdalla NHL:ää ja nyt Kanadan jääkiekkoliittoa syytetään lippuhintojen hinaamisesta liian korkealle – jopa kanadalaisten kiekkofanien kukkaroille.

– Kanadan jääkiekkoliitto hinnoittelee itsensä pois ihmisten markkinoilta, toimittaja Marc Dumont sanoi CBC:n mukaan.

– Tällä hetkellä luulen, että ihmiset Montrealissa tajuavat, ettei se yksinkertaisesti ole sen arvoista.

Halvimmat liput finaaliotteluun maksaa Montreal Gazette -lehden Stu Cowanin mukaan vajaa 100 Kanadan dollaria eli noin 70 euroa. Kalleimmat liput ovat yli 250 dollaria eli noin 180 euroa. Cowan ei usko, että katsomot ovat täynnä edes finaalissa.

Jos twiitti ei näy selaimellasi, avaa se tästä linkistä.

Stu Cowan

@StuCowan1
Cheapest ticket for world-junior gold-medal game at the Bell Centre is $97.50. Most expensive is $257.50. Don't expect a sellout.

Kanadan liitolla on kuitenkin vahva usko, että katsomot täyttyvät loppupeleissä äärimmilleen.

– Kiinnostus kanadalaisten pelejä vastaan kasvaa, ja odotamme loistavaa semifinaalia ruotsalaisia vastaan, sanoi liiton johtaja Scott Smith.