© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapasen NHL-kutsu vain ajan kysymys – ”En löydä hänestä vikoja”

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on pelannut vielä toistaiseksi koko kauden AHL-joukkue Toronto Marliesin riveissä.

Kapasen huikeat otteet farmisarjassa ovat kuitenkin herättäneet puhetta toimittajien ja pelaajatarkkailijoiden joukossa, että olisiko suomalaisnuorukainen valmis jo nousemaan NHL:n puolelle Maple Leafsin riveihin.

Kapanen on tehnyt tällä kaudella Marliesin riveissä 31 otteluun 16+16 tehopisteet, jolla aukeaa pistepörssin yhdeksäs sija. Kuopiolaisnuorukainen on AHL:n eniten pisteitä tehnyt alle 21-vuotias pelaaja. Kapanen valittiin AHL:n tähdistöotteluun yhdessä joukkuetoverinsa Brendan Leipsicin kanssa.

Sportsnetin toimittaja Chris Johnston kävi tiedustelemassa Kapasen tuntemuksia nykyiseen tilanteeseen.

– Nyt olen ”Marlie” ja ihan rehellisesti, en katso ollenkaan Leafsin pelejä tai mitään. En oikeastaan seuraa heitä ollenkaan. Jos he pelaavat hyvin, he voivat tehdä mitä haluavat, vastasi Kapanen Johnstonin tiedusteluihin.

Yksi asia kuitenkin Kapasta kiinnostaa Leafsin peleissä. Hänen hyvän ystävänsä William Nylanderin otteet.

– Kysyn tietysti ”Willyltä” miten hänen pelinsä meni. Siinä oikeastaan kaikki.

Selvästikkään Kapasen päätä ei vielä huimaa menestys AHL:n puolella, vaan hän keskittyy elämiseen päivä kerrallaan. Toronton rauhallinen tapa kasvattaa nuorta lupaustaan herättää paljon mielipiteitä suuntaan tai toiseen median ja pelaajatarkkailijoiden piireissä.

– En löydä hänestä mitään vikaa, joka pitäisi hänet ulkona NHL:stä, vastasi toisen NHL-joukkueen pelaajatarkkailija.

Ei enää pelkkä pistenikkari

Toimittaja Johnstonin mukaan yksi Marliesin pelaaja uskoo, että Kapanen olisi jopa yksi NHL:n nopeimmista luistelijoista. Myös Toronto Marliesin päävalmentaja Sheldon Keefe on ottanut hyötykäyttöön Kapasen erinomaisen luistelutaidon.

– Nuorena pelaajana, joka varattiin korkealla, ja jolla on hyökkäyspään ominaisuuden mitkä hänellä ovat, haluaa hän keskittyä pisteiden tekemiseen ja näyttää hyvältä tilastoissa, kommentoi Keefe.

– Mutta hänellä on eliittiominaisuus. Hänen nopeutensa. Sillä voi tehdä niin paljon lisää asioita pelissä, kuin vain luoda hyökkäyksiä.

Kapasen pelityyli on saanut uusia ulottuvuuksia kauden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Huipputaitava nuorukainen on kehittänyt puolustuspeliään jopa niin paljon, että Keefe on laittanut hänet pelaamaan uransa ensimmäistä kertaa alivoimaa.

– Tämä on ensimmäinen vuoteni kun pelaan alivoimaa. Uskon, että olen tehnyt hyvää työtä siinä. Joten ehkä minusta tulee alivoimapelaaja nyt. Se on minun tulevaisuuteni, kertoo Kapanen.

Sportsnetin toimittaja Johnston arvelee Kapasen NHL-kutsun olevan vain ajan kysymys. Hän uskoo kysymyksen olevan enemmänkin ”milloin”, kuin ”jos”.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!