OULU. Liigassa siirtoraja lähestyy kovaa vauhtia ja eri joukkueet yrittävät haalia lisävahvistuksia keväälle.

Oulussa Kärpät on varsinkin päävalmentaja Kai Suikkasen toimesta ilmoittanut suoraan, että seura etsii vähintäänkin yhtä puolustajaa. Myös hyökkääjän hankintaa on väläytelty.

Suikkanen itse sanoi aiemmin, että hankinnan suhteen on olemassa rajoittavia tekijöitä.

– Mielellään pitäisi löytyä suomalainen äijä tai vaikka joku kärppäläinen. Joku, joka on ollut joskus Kärpissä tai tämmöistä. Se olisi meille hieno asia. Onko niitä olemassa? Sitä en tiedä. Mutta sitä varten meillä on miehet, jotka niitä hakevat, Suikkanen sanoi aiemmin SuomiKiekko-sivustolle.

Näitä vaihtoehtoja vain ei kovin montaa ole.

– Ei ole kauheasti sellaisia pelaajia, jotka ovat irrotettavissa. Totta kai joka suuntaan katsotaan, että mitä tässä tapahtuu, mutta tässä on muutkin seurat enemmän etsimässä kuin myymässä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho toteaa.

Aho summaakin realiteetit.

– Tämä on haastava tilanne.

Lisää haasteita Kärpille toi se, että sen kapteeni Lasse Kukkonen joutui noin kolmen viikon ajaksi sairastuvalle sormimurtuman takia.

– Lassen suhteen tiedetään, että hän on hetken poissa. Onneksi ei ole pidempiaikainen vamma, Aho huokaisee.

Hoputtaako tämä tilanne uuden pakin hankintaa?

– En tiedä sitä, että hoputtiko tämä. Se on selvää, että ollaan seurattu markkinoita. Mutta ei tuohon voi ketä vain tuoda. Kahdeksan pakkia meillä nytkin on, joista kaksi on sivussa. Se on toki ikävää mutta tiedetään se, että he molemmat ovat kuukauden sisällä takaisin kehissä, Aho toteaa.

Kukkosen lisäksi myös Taneli Ronkainen on loukkaantuneena.

– Mutta esimerkiksi tänään Taneli Siikaluoma tuli sisään ja pelasi mun mielestä loistavan ottelun. Hyvä nähdä, että siellä on olemassa reservissä miehiä, jotka pystyvät pelaamaan.

Oman aspektinsa kuvioihin tuo se, että KHL:ssä runkosarja päättyy 16. helmikuuta. Liigassa siirtoraja tulee vastaan päivää aiemmin.

Yhtenä Kärppiin liittyvänä huhuna on pyörinyt Ville Pokka, joka on jumittunut Chicago Blackhawksin organisaatiossa pahasti AHL:n puolelle.

Pokkaa on huhuttu jopa nopealla aikataululla takaisin Eurooppaan.

Aho ei tätä allekirjoita.

– Olen kuullut aivan toista viestiä.

Tiistaina HPK:lta otetun 5-3-voiton myötä Kärpät on tällä hetkellä Liigassa yhdeksäntenä.