© Kuva: Juha Tamminen

Kärpät kyykytti muita liigaseuroja – uusi puolustaja paras hankinta hetkeen

Mikäli Savon Sanomien tieto puolustaja Miika Koiviston siirtymisestä Jukureista Oulun Kärppiin ensi kaudeksi pitää paikkansa, voidaan hankinta julistaa jo tässä vaiheessa yhdeksi ensi kauden kovimmaksi hankinnaksi SM-liigassa.

Jokainen Jukureiden pelejä tällä kaudella katsonut on nähnyt, kuinka dominoiva pelaaja Koivisto on ollut läpi runkosarjan. Eikä nyt puhuta pelkästään puolustajien pistepörssin piikkipaikkaan oikeuttavista tehopisteistä.

Koiviston pelaaminen on ollut koko kauden paljon muutakin. Hän johtaa mikkeliläisten alakertaa lähes virheettömällä pelillään ja poikkeuksellisella rauhallisudellaan, vaikka pelaa lähes puolet jokaisesta ottelusta.

26-vuotiaan puolustajan sijoittuminen ja pelin lukeminen ovat SM-liigassa eliittitasoa. Hän on ollut liiganousijan alakerrassa yksi koko sarjan tasaisimmista suorittajista, mikä kertoo kaiken oleellisen hänen kyvystään säilyttää huipputaso illasta toiseen.

Sarjan syöttöpörssin kakkossija kertoo puolestaan edellisillä kausilla vaatimattomilla tehopisteillä pelanneen puolustajan räjähdysmäisesti kehittyneestä varmuudesta kiekon kanssa. Jukureiden hyökkääjät saavat kiittää monista maaleistaan joukkueen ykköspuolustajaa, joka avaa jatkuvasti hyvillä syötöillään peliä omalta alueelta ja dominoi ylivoimalla vastustajan siniviivaa.

Jos maajoukkuekutsunkin tällä kaudella jo saanut Koivisto siirtyy ensi kaudeksi Kärppiin, on kyseessä todellinen ryöstö, mikä saa muut maksukykyiset kärkiseurat nuolemaan näppejään.

Tämän kauden esityksillä yksikään SM-liiga seura ei olisi pystynyt kieltäytymään Koiviston palveluksista ensi kaudella. Kärppien toimistolla hierotaan tyytyväisinä käsiä yhteen.

Toisaalta taas Koiviston lähteminen saa Jukureiden toimistolla aikaiseksi todellista päänvaivaa, sillä mikkeliläisten budjetilla ei korvata tämän tason puolustajaa parilla puhelulla.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!