Nashville Predatorsin riveissä on kypsymässä uusi suomalainen huipputason NHL-vahti.

Viime vuodet Predatorsin ykkösvahtina on häärinyt Pekka Rinne, mutta hänen takanaan kovaa nousua maailman valioiden joukkoon tekee Juuse Saros.

21-vuotias Saros torjuu toista kauttaan Pohjois-Amerikassa. Pääasiallisesti vastuuta on tullut farmiliiga AHL:ssä. Saroksen tilastot ovat todella vakuuttavat, sillä hän on pelannut AHL:ssä 51 ottelua torjuen peräti 40 voittoa.

Viime aikoina Saros on päässyt näyttämään osaamistaan myös NHL:n puolella. NHL-pelejä hänellä on vyöllään tältä kaudelta on yhteensä kahdeksan, joista viisi viimeistä ovat tulleet kuukauden sisään.

– Kyse on mahdollisuudesta. Hän on saanut mahdollisuuksia. Hän on pelannut todella hyvin AHL:ssä. Hän on kehittynyt tiettyyn pisteeseen saakka, mutta sitten hänen täytyy tulla tänne ja käyttää useimmat tilaisuudet hyödykseen. Hän on tehnyt sen. Hänellä on ollut loistava vuosi, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette kehui The Tennesseanille.

– Olimme toiveikkaita, että hän ottaisi kehityksensä AHL:stä mukaansa ja pystyisi kantamaan sitä täällä. Hän on tehnyt hyvää työtä sen suhteen, Laviolette jatkoi.

Saroksen tilastot NHL:ssä ovat todella vakuuttavat. Hänen torjuntaprosenttinsa on 95,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,25.