NHL:ssä Edmonton Oilersia läheltä seuraava ja muun muassa Edmonton Journalin kolumnistina toimiva Jason Gregor nostaa esille Jesse Puljujärven nihkeän tilanteen Oilersin organisaatiossa.

Puljujärvi on saanut hyvin vähän vastuuta koko kauden ajan Oilersissa.

Nytkin hän on lähdössä Oilersin seuraavaan otteluun nelosketjusta.

Tällä kaudella Puljujärvi on kellottanut keskimäärin vain noin 11:30 minuutin peliaikoja.

– Jos hän pelaisi jokaisen pelin ja olisi edes noin 12 minuutin peliajoilla, ei minulla ainakaan olisi mitään ongelmaa siinä, että hän olisi Oilersin mukana, vaikka hän ei pystyisikään saamaan tulosta aikaiseksi. Mutta se, miten vähän peliaikaa hän on saanut marraskuun lopusta lähtien, on haastavaa kehityksen ja itseluottamuksen kannalta. Muutama viikko sitten molemmat, Peter Chiarelli ja Todd McLellan puhuivat siitä, että hän on nyt täällä ja katsotaan tilannetta myöhemmin, Gregor käy läpi.

Puljujärven kohdalla väläyteltiin mahdollisuutta sille, että hän lähtisi tekemään mutkan AHL:n puolella.

Gregor sai sekä GM:n Chiarellin että päävalmentaja McLellanin puheista kuvan, että Puljujärven oli määrä lähteä tekemään mutka AHL:ään joulun kohdilla.

Tämä kuitenkin peruuntui.

Tyler Pitlick loukkaantui ja sen jälkeen Puljujärvi oli selkeästi pidettävä Oilersin mukana.

Gregor ei usko, että vaikea tilanne vaikuttaa aivan liikaa Puljujärven kehitykseen, mutta ei se ainakaan auta kehityksesä.

– Eikä tämä tilanne auta Oilersiakaan. Hänen pitää saada pelata tasaisemmin tai hänet pitää lähettää vierailulle AHL:ään. 72 minuuttia peliaikaa yli viiden viikon aikana ei ole hyvä pelaajalle tai joukkueelle, Gregor miettii.