Edmonton Oilersin hyökkääjä Leon Draisaitl, 21, pelaa tällä hetkellä mainiota kautta. 39 ottelun jälkeen saksalainen on iskenyt pisteet 14+19=33 ja auttanut joukkuettaan kipuamaan NHL:n kärkisijoille.

Draisaitlin mainio kausi ja mukava viime sesonki (72 otteluun pisteet 18+32=51) ovat kirvoittaneet hurjia vertailuja.

Connor McDavidia verrataan usein Sidney Crosbyyn. Jos viemme logiikkaa pidemmälle, seuraava kysymys olisi, kuka on McDavidin Jevgeni Malkin? Tarkemmin, kuka on kokonaisvaltainen pelaaja, joka pystyy auttamaan kantamaan Oilersia kohti mestaruutta, kirjoittaa Real Sport 101:n CP Ching.

– Voiko Leon Draisaitl saada pelinsä uudelle tasolle ja kehittyä tähtipelaajaksi? Vain aika kertoo, mutta aikaiset merkit viittaavat hänen puolestaan.

Jos katsoo vain pisteitä, Draisaitl on jo huipulla. Pistepörssissä tällä kaudella hänen taakseen ovat jääneet esimerkiksi sellaiset nimet kuin Aleksandr Ovetshkin, Corey Perry ja John Tavares.

Malkinin pisteisiin Draisaitlilla on kuitenkin matkaa, sillä venäläinen takoi jo tulokaskaudellaan 2006-07 peräti 85 tehopistettä. Toisella kaudella tahti yltyi vielä hurjemmaksi, kun Malkin iski pöytään 106 pistettä.

Tällä hetkellä Malkin johtaa NHL:n pistepörssiä tasapistein McDavidin jälkeen.

Draisaitl on joukkueensa toisiksi paras pistemies McDavidin jälkeen. Selvästi takana on toinen sentteri, Ryan Nugent-Hopkins, joka on kerännyt 39 otteluun vaatimattomat pisteet 7+11=18.