San Jose Sharksin tähtipuolustaja Brent Burns tehtailee NHL:ssä uskomattomia tehopisteitä. 31-vuotias kanadalainen on samassa pistetahdissa kuin lukuisat NHL:n legandaariset puolustajat.

Burns on tehnyt tällä kaudella 50 otteluun tehopisteet 21+30, joka oikeuttaa NHL:n puolustajien pistepörssin kärkisijaan, sekä kaikkien pelaajien pistepörssin neljänteen sijaan. Nykyisellä maalintekotahdilla Burns tekee kauden päätteeksi 34 maalia, mikä ylittäisi suurimman maalimäärän puolustajan pelipaikalta 24 vuoteen.

Burnsin joukkuetoverilla ja All-Star-hyökkääjällä Joe Pavelskilla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa tähtipuolustajan sensaatiomaisesta vireestä.

– Hän dominoi kentällä. Se kuinka kovaa hän laukoo ihan vain näpäyttämällä, antaa hänelle mahdollisuuden saada kiekkoja maalille useammin. Hän ei saa tarpeeksi arvostusta joistain suorituksista mitä hän tekee. Sinun tehtävä on löytää vapaita paikkoja, niin hän löytää sinut, kertoo Pavelski NHL:comille.

Burnsin yksi mielettömimpiä saavutuksia tällä kaudella on hänen kärkisijansa laukaustilastossa. Hänellä on 450 laukausyritystä, eli 9 laukausta ottelua kohden. Se on 74 enemmän kuin Aleksandr Ovetshkinilla, joka on johtanut laukaustilastoa niin kauan kun hän on pelannut NHL:ssä, lukuunottamatta yhtä kautta, jolloin Jevgeni Malkin laukoi eniten.

– Minun pitäsi varmaan syötellä useammin, vai mitä, Burns kommentoi kuultuaan laukaustilastojaan.

– Laukaus on minun vahvuuteni. Jos Connor McDavid ei luistelisi, hänen pelinsä ei olisi siellä missä sen pitäisi. Olen varma, että hän menee otteluihin ajatusmaailmalla: ”Tiedän, että olen kentän nopein pelaaja, joten minun pitää luistella”, Burns jatkaa.

– Minun täytyy laukoa. Se on joukkueemme kemia, tapa pelata ja minun vahvuuteni. Jos en tee sitä, olen todennenäköisesti La La La Landissä ja minun pitää ottaa yksi kahvi lisää.