Helsingin Jokerit kärsi eilen kirvelevän tappion kotikaukalossaan Jekaterinburg Avtomobilistia vastaan numeroin 2-6. Joukkue taistelee läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta ja voitto kotona olisi ollut erittäin tärkeä.

Helsinkiläisten peli on takkuillut koko tammikuun ja yhdeksästä pelistä on tullut vain kaksi voittoa. Narripaidoilla on jäljellä kaksi kotiottelua ennen kauden viimeistä vieraskiertuetta. Täydet pisteet kotona toisivat helpotusta tuskaiselle taipaleelle.

Joukkueen kapteeni ja paras pistemies Peter Regin tiedostaa tilanteen, mutta valmistui luottavaisin mielin loppupyristykseen.

– Annamme kaikkemme, keskitymme yhteen peliin kerrallaan ja olen varma, että pääsemme tavoitteisiimme. Olemme kuitenkin vielä asemassa, jossa itse voimme hallita, mitä meille tapahtuu, tanskalainen sanoi Jokereiden verkkosivuilla.

Lauantaina Jokerit kohtaa kotonaan Jugra Hanti-Mansijskin, joka on itäisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä. Joukkue kokoontui perjantaina valmistautumaan otteluun päättäväisin mielin.

– Jokainen pelaaja tuntee vastuunsa. Haluamme voittaa tälle joukkueelle ja faneille. Tietenkään tappioiden jälkeen tunnelma ei ole loistava, mutta olemme optimistisia. Meillä on joukkue, joka voi kääntää tämän.

Helsingin Jokerit on yhdeksäntenä läntisessä konferenssissa, pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Joukkueella on seitsemän ottelua aikaa kääntää suunta kohti pudotuspelejä.

Huominen ottelu pelataan kello 16.00 Hartwall Areenalla.