Columbus Blue Jackets sai huonoja uutisia Ottawa Senatorsia vastaan, kun joukkueen sensaatiomaista tulokaskautta pelaava puolustaja Zach Werenski loukkaantui.

Werenski sai kolmannessa erässä Ottawan ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonin tulisen laukauksen nilkkaansa. 19-vuotias yhdysvaltalaisnuorukainen talutettiin tilanteen jälkeen pois jäältä, eikä hän pystynyt laittamaan ollenkaan painoa jalalleen.

– Kun se tapahtui, tuntui kuin kipu olisi vain pahentunut ja pahentunut. Kaikki ajatukset alkoivat virtaamaan päässä, jopa se pahin mahdollinen. Se oli kaikkien aikojen kivuliain asia mitä minulle on koskaan tapahtunut, kommentoi Werenski The Columbus Dispatch-lehdelle.

Werenski on tehnyt tulokaskaudellaan 46 otteluun upeat 7+20 tehopisteet. Werenskia kaavaillaan Patrik Laineen ja Auston Matthewsin yhdeksi suurimmaksi kilpailijaksi vuoden tulokas palkinnon saajaksi.

Werenski palasi vielä kaukaloon tilanteen jälkeen, kun hänelle ilmoitettiin, että jalassa ei ole murtumia. Kipu oli kuitenkin liia kova, eikä nuorukainen pystynyt jatkamaan ottelua.

– Ensimmäisessä kolmessa vaihdossa en tuntenut jalkaani. Minulla ei ollut voimia koko oikealla puolella, kertoo Werenski.

– Olin 100 prosenttia varma, että se murtui, Werenski kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ottelu päättyi kuitenkin Columbuksen 7-6-voittoon, joten Werenskillä oli syy hymyyn ottelun jälkeen.

– Jalka vieläkin jyskyttää, mutta se ei ole enää yhtään niin paha. Kipu lakkasi, kun voitimme, kertoo Werenski hymyissä suin.