Milan Lucic siirtyi viime kesänä 28-vuotiaana vapaa-agenttina Edmonton Oilersiin seuran kannalta erittäin raskaalla sopimuksella, joka herätti keskustelua jo julkaisuvaiheessa.

Lucicin sopimus on seitsemän vuoden mittainen ja kokonaisarvoltaan 42 miljoonaa dollaria. Kun kyseessä on Lucicin kaltainen isokokoinen ja kuluttavalla fyysisellä pelityylillä pelaava ikääntyvä hyökkääjä, asettaa se selkeitä uhkakuvia sopimuksen ylle.

Kun pitkä sopimus kesällä julkaistiin, myönsi Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarelli ottaneensa riskin entisen pitkäaikaisen Boston Bruinsin hyökkääjän kanssa.

– Hän on 28-vuotias ilman vakavia loukkaantumisia. Ja kyllä, tapa jolla hän pelaa, on vaikeampi yli 30-vuotiaana. Hän oli aina yksi Bruinsin atleettisimpia pelaajia, joten se vähentää riskejä. Mutta riskejä tässä on, Chiarelli kertoi lehdistötilaisuudessa tuolloin.

Alkukausi eteni loistavasti Edmontonilla sekä Lucicilla henkilökohtaisesti, mutta kausi on pitkä. Nyt raskas ja fyysinen pelityyli näyttää varjopuolensa, sillä alkukaudesta pisteitä ja fyysistä peliään vahvasti esittänyt Lucic on vajonnut varjojen maille ainakin hetkellisesti.

Hän ei ole tehnyt maalia kymmeneen otteluun, eikä ole myöskään ollut maalipaikoilla. Tämän lisäksi fanit sekä media ovat ihmetelleet hänen vähäistä fyysisyyttään, mikä on kuitenkin Lucicin yksi tärkeimpiä vahvuuksia.

Meneillään on sopimuksen ensimmäinen vuosi. Jos hänen uransa jatkaa orastavaa laskua, on Oilersilla käsissään sopimus, josta on joko hyvin vaikea tai kallista hankkiutua eroon.