Edmonton Oilers pelaa loistavaa kautta, sillä joukkue on tällä hetkellä pudotuspelipaikassa kiinni läntisen konferenssin viidennellä sijalla.

Iso kiitos menestyksestä kuuluu toki joukkuetta välillä reppuselässä kantaneelle Connor McDavidille. Jaetulla pistepörssin kärkisijalla oleva hyökkääjä on saanut tukea muun muassa loistavasti pelanneelta Leon Draisaitlilta sekä kulmavääntöjä jatkuvasti voittavalta Milan Lucicilta.

Joukkueen näyttävä hyökkäys on jättänyt varjoonsa sen, mikä on myös ollut elintärkeää Oilersin tasaisuuden kannalta: parantuneen puolustuksen.

Edmontonin alakerran tirehtööri on 30-vuotias slovakialaispuolustaja Andrej Sekera. Hänen tämän kauden esityksensä kentällä ovat ehkä parasta puolustuspelaamista, mitä Edmontonin alakerrassa on nähty moneen vuoteen. Sekeran pelaaminen näyttää ykköspuolustajan tekemiseltä, sillä hän on hyvä joka puolella kenttää.

Toista kauttaan Oilersissa pelaava Sekera voittaa suurimman osan kamppailuista, pitää oman maalinedustan puhtaana, avaa peliä loistavasti ja tekee tasaisella tahdilla pisteitä. Hän on isossa roolissa sekä yli että alivoimalla.

Koko kaudella 17 tehopistettä iskenyt puolustaja on tehoillut viimeiseen 13 otteluunsa pisteet 2+9 pelaten noin 24 minuutin keskiarvolla.

Pari ottelua flunssan takia joulun pyhinä missannut Sekera on kokonaisvaltaisella pelillään yksi Oilersin tärkeimpiä pelaajia ja isossa roolissa, mikäli Edmonton pelaa pudotuspelejä keväällä.