World Cup vakituisesti mukaan kansainväliseen jääkiekkokalenteriin? – ”Tuen sitä tosissaan”

© Kuva: Getty Images

Syksyllä Torontossa jääkiekkokalenteriin palasi 12 vuoden tauon jälkeen World Cup -turnaus.

Kahdeksan eri joukkueen turnauksen nimiinsä vei Kanada, mutta matkan varrella vastaan tuli paljon puhetta herättäneitä vaiheita.

Ennen turnausta keskustelua riitti muun muassa kahdesta kokoelmajoukkueesta: Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden ja Euroopan joukkueesta.

Näistä Euroopan joukkue ylsi aina finaaleihin asti.

NHL:n johtokunnan kokouksessa Floridassa niputettiin yhteen syksyn kokemus.

– Uskon että kaikki tässä huoneessa ovat samaa mieltä siitä, että pystyimme nostamaan tämän tapahtuman jälleen esille hienolla tavalla. Turnaus oli erittäin onnistunut. Siellä on muutamia asioita, joita meidän pitää miettiä tai joita pitää tehdä ensi kerralla paremmin, ovat ne sitten mitä ovat, NHL:n komissaari Gary Bettman totesi NHL.com:n mukaan.

Myös itse NHL-seurojen saralta kantautui samoja ajatuksia.

– Itselläni jäi mainio vaikutelma World Cupista. Isännöimme yhden harjoitusottelun Washingtonissa ja meidän fanimme rakastivat sitä. Se, että näimme maailman parhaat pelaajat edustamassa heidän maitaan oli mahtava kokemus. Toivottavasti tuo tehdään uudelleen, NHL-seura Washington Capitalsin omistaja Ted Leonins totesi.

Leonins itse näkisi mielellään World Cupin vakituisesti kansainvälisessä kiekkokalenterissa.

– Tuen sitä (ajatusta) tosissaan.

– Tässä on paljon ongelmia mietittävänä, mutta pitkästä aikaan tuntui siltä, että kaikki olivat erittäin tyytyväisiä tuohon. Itse myös näen, että tuo oli onnistunut turnaus, Chicago Blackhawksin presidentti John McDonough totesi.

Seuraavaa World Cupia ollaan oltu viemässä vuodelle 2020. Tähän mennessä ainakin Venäjä on ollut kiinnostunut turnauksen isännöinnistä, vaikka Kanadaa pidetään edelleen todennäköisenä isäntäkohteena turnaukselle.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.