Columbus Blue Jackets oli ahdingossa viime kauden alussa, kun joukkue hävisi kaikki seitsemän ensimmäistä peliään. Päävalmentaja Todd Richards sai kenkää ja tilalle palkattiin menestynyt, mutta kiisteltyJohn Tortorella.

Columbus ei päässyt pudotuspeleihin, mutta tällä kaudella joukkue on aloittanut Tortorellan alaisuudessa seurahistorian vahvimman kautensa. Joukkue on itäisen konferenssin kolmas tällä hetkellä kerättyään 18 voittoa 27 ottelustaan.

Tortorella myöntää viime kauden vaikeudet ja sen, että sinipaitojen valmentajaksi siirtyminen kesken kauden ei ollut helppoa.

– Pitää olla rehellinen. Viime kausi oli vähän säätöä joukkueelta ja minulta itseltäni myös. En edes tiennyt pelaajien nimiä saapuessani tänne, Tortorella täräyttää NHL.comin haastattelussa.

Joukkueen ikärakenne on saanut kokeneen päävalmentajan muuttamaan omia tapojaan työskennellä. Taidolle annetaan tilaa nuoressa joukkueessa.

– Ehdottomasti. Yritämme kitkeä pelaajilta virheet pois ja annamme heidän pelata varsinkin, kun joukkueeseen on tälle kaudelle tuotu taitoa lisää. Myönnän, että olen urallani tehnyt virheitä pelaajien kehityksen kanssa, kun en ole ollut tarpeeksi kärsivällinen.

Nyt Columbus pelaa voitokasta kiekkoa ja moni nuori pelaaja joukkueessa on pelannut loistavaa kautta. Tortorellan oma kehitys selvästi tuottaa tulosta.

– Arvioin itseäni jatkuvasti ja yritän kehittyä valmentajana, hän sanoo.