Ryan Suter siirtyi keväällä 2012 Nashville Predatorsista Minnesota Wildin ykköspuolustajaksi peräti 13 vuoden ja 98 miljoonan sopimuksella. Vaikka hän oli jo siirtyessään NHL:n eliittipuolustajia, ajateltiin pitkässä sopimuksessa olevan runsaasti riskejä.

Wildin seurajohdon ei ole tarvinnut tähän asti katua jättisopimusta päivääkään. Tasaisilla pistemäärillä ja järkyttävän kovista peliajoista nauttivan Suterin saavuttua joukkueeseen on Minnesota pelannut pudotuspelejä jokaisena neljänä keväänä.

Nyt viidettä kauttaan sopimuksestaan pelaava 31-vuotias puolustaja pelaa ehkä uransa parasta kautta. 30 ottelussa tehot 5+18 iskenyt Suter on lähellä saavuttaa runkosarjan aiemman piste-ennätyksensä 49.

Tästä kaudesta tekee erityisen Suterin tehotilasto. Minnesota on läntisen konferenssin kakkosena, ja joukkueen varakapteeni on merkkauttanut huikean tehotilaston +22, mikä on koko NHL:n ykköslukema. Hän on myös pelannut keskimäärin NHL:n toiseksi eniten peliajalla 26.58.

Suter kommentoi viileästi ihailtavaa teholukemaansa Twin Citiesin haastattelussa.

– En tiedä, mikä on nyt menossa. Se tilasto on hieno, kun se on korkealla, mutta näyttää surkealta ollessaan alhaalla. Siitä syystä on hienoa, että se on korkealla juuri nyt.

Wildin maalivahti Devan Dubnyk yltyi kehumaan tähtipuolustajan merkitystä joukkueelle.

– Hän on äärimmäisen rauhallinen kentällä. Hän tekee niin paljon oikeita asioita, että tarkkaavaiseltakin katsojalta jää jotain huomaamatta. Hän on kentällä joka ikisessä tilanteessa mukana. Joukkueessa on hienoa olla yksi noin rauhallisella olemuksella.