Winnipeg Jetsin riveissä Patrik Laine on nakuttanut kovaa jälkeä tulokaskautensa alkupätkällä.

26 otteluun Laine on iskenyt jo 15 maalia. Maalipörssissä hän on tällä hetkellä toisena heti Sidney Crosbyn jälkeen, jolla on kasassa yksi maali enemmän.

Laine on peräti 47 osuman tahdissa. Mutta yksi asia, mikä on aiheuttanut pohdintaa hieman kevyemmissä merkeissä, on ollut se, että mikä Laineen virallinen lempinimi sitten onkaan?

– Se oli sitten iso juttu, että millä nimellä ihmiset sitten puhuvat hänestä. Hän aloitti ”Pattyllä” ja kun hän pääsi paremmin kuvioihin mukaan, hän kertoi, että kotona kaverit kutsuivat häntä ”Patsyukiksi”, Jets-kapteeni Blake Wheeler pyöritteli ESPN:n haastattelussa.

– Joten se on joko ”Patty” tai ”Patsyuk”. Toki parin hattutempun jälkeen siellä heiteltiin jo muutamia ”Great One” -heittoja ilmoille.

Joka tapauksessa 18-vuotiaan hyökkääjän otteet ovat häikäisseet Wheeleriä.

– Muistan kun olin itse 18. Noh, pystyin juuri ja juuri pelaamaan yliopistotasolla. Minulla oli haasteita jo pysyä siellä mukana ja nyt täällä junnut johtavat liigan pistetilastoja, maalitilastoja ja tekevät kaikenlaisia hulluja temppuja. Se kyllä hämmentää. Ensin sitä katsoo heidän otteita kaukalossa, sitten hotellissa he pelaavat videopelejä koko päivän ajan. Sitä pitää vähän nipistää itseään ja sanoa, että ”kyllä, he ovat junnuja”, Wheeler naureskelee.