Toista kauttaan Winnipeg Jetsissä pelaava 20-vuotias tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlers on noussut aivan uudelle tasolle tällä kaudella. Pienikokoinen, mutta taitava hyökkääjä on Winnipegin ykköskierroksen varaus kesältä 2014.

Ehlers saapui kovin odotuksin viime kaudella Jetsin NHL-miehistöön, joka tarvitsi kipeästi nuorta ratkaisuvoimaa kärkiketjuihin. Ajoittain loistavasti pelannut tanskalainen ei kuitenkaan pystnyt ottamaan joukkuetta samalla tavalla harteilleen tiukoissa paikoissa kuin Patrik Laine tällä kaudella.

Laineen saapuminen on vapauttanut selvästi Ehlersin pelaamista. Viime kaudella 38 tehopistettä tehnyt hyökkääjä on tällä hetkellä yli 60 tehopisteen tahdissa suomalaisen rinnalla. Tehopisteitä on kasassa 34 ottelussa 7+19=26.

Kun katseet eivät ole pelkästään Ehlersin niskassa, on hänen pelaamisensakin rennomman ja luontevamman näköistä, minkä lisäksi hänen ei tarvitse itse olla jatkuvasti rakentamassa tilanteita, koska myös Laine pystyy pelaamaan maalipaikkoja ketjukaverilleen.

Sunnuntaina Laine syötti tanskalaisen kaksi maalia.

– Olen superinnoissani hänen puolestaan. Hänellä on ollut niin paljon tekopaikkoja ja nyt hän sai kaksi maalia. Uskon, että nuo ovat tärkeät maalit tulevien pelien kannalta, Laine sanoi Winnipeg Sun -lehdelle.

Suomalainen yltyi myös kehumaan Ehlersin taitoja.

– Hän on erityinen pelaaja ja on hienoa pelata samassa ketjussa hänen kanssaan, Laine sanoi.