St. Louis Bluesin venäläislaituri Vladimir Tarasenko, 25, on eittämättä 2010-luvun tärkeimpiä ja parhaita pelaajia joukkueessaan.

Tällä kaudella Tarasenko on kirjauttanut 35 otteluun tehot 16+22=38. Viime kaudella laituri iski 80 otteluun pisteet 40+34=74 ja oli koko liigan maalipörssin nelonen.

Mutta onko EA Sportsin tämän vuoden NHL-pelin kansikuvapoika jo parhaita pelaajia koko seurahistoriassa?

Tätä asiaa pohti kolumnissaan St. Louisissa toimivan paikallismedian KSDK:n toimittaja PJ Cox.

Vuonna 1967 perustetussa St. Louis Bluesissa on pelannut vuosien varrella sellaisia huippunimiä kuin Chris Pronger, Al MacInnis, Brett Hull, Guy Lapointe ja Bernie Federko, joten aivan helposti seurahistorian parhaimmistoon Cox ei venäläistä päästä.

Cox kehuu Tarasenkon laukauksen lähtevän äärimmäisen nopeasti ja taitojen olevan huippuluokkaa, mutta joillakin osa-alueilla, kuten puolustustyöskentelyssä, riittää parantamista.

– Hän ei ole ”koko pakkaus” kaikille, Cox kirjoittaa.

– Ymmärrän, että kaikkia hänen pelinsä osa-alueita ei ole hiottu, mutta näen nämä virheet ennemminkin mahdollisuuksina parantaa.

Coxin mukaan suurin vika Tarasenkossa on kuitenkin ennen kaikkea hänen ajoittaiset heikot hetkensä, joiden aikana venäläiseltä ”puuttuu keskittyminen peliin” – etenkin puolustussuuntaan mentäessä.

– On välillä turhauttavaa katsoa hänen liukumistaan puolustukseen vastustajan päästessä vastahyökkäyseen – etenkin kun hän on hetkeä aiemmin pujotellut vastustajien läpi kiekko lavassaan, Cox toteaa.

Cox uskoo, että Tarasenko on jo yksi kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä seurassa, mutta luottaa myös, että hänellä on kyvyt kehittyä yhdeksi parhaista yleispelaajsta.

– On ehkä liian aikaista sanoa hänen olevan yksi kaikkien aikojen parhaista, mutta se pystytään kertomaan myöhemmin. Tarasenko on yksi lahjakkaimmista pelaajista maailmassa. Jos tulevaisuus hymyilee, hänellä on potentiaalia tulla yhdeksi parhaista. Nyt me odotamme, Cox päättää.