Kun uusi kiekkokausi alkoi, Nashville Predatorsin sopimuspelaaja Juuse Saros toivoi NHL.com/fi:n haastattelussa, että saisi ehjän kauden AHL-seura Milwaukee Admiralsissa.

– Ajattelin, että pari peliä ylhäällä voisi olla ihan plussaa. Alhaallakin oli kuitenkin kiva pelata hyvässä joukkueessa, ja pelit kulkivat, Saros sanoi nyt NHL.com/fille.

Saroksen uskomattomat otteet AHL:ssä kuitenkin lähes pakottivat Nashville-johdon nostamaan nuoren suomalaisen ylös. Viime kaudella Saros pelasi NHL:ssä yhden ottelun.

13 AHL-ottelussaan Saros on kirjannut tällä kaudella päästettyjen maalien keskiarvon 1,76 ja torjuntaprosentin 93,8.

Hyviä otteita Saros on jatkanut myös NHL:ssä. Viidessä ottelussa Saros on päästänyt keskimäärin 1,39 kiekkoa taakseen ottelua kohden ja pysäyttänyt laukauksia 95-prosenttisesti.

– Voittoja voisi tietenkin olla enemmänkin, mutta yleisesti ottaen olen ihan hyvällä tiellä. Pitää vaan luottaa, että niitä voittojakin tulee sieltä, Saros kommentoi.

Kun samaan aikaan Saroksen kilpakumppani Marek Mazanec haparoi omissa NHL-paikoissaan, voi suomalaisvahti pitää paikkaansa NHL:ssä melko varmana tällä hetkellä.

– Koko ajan opin enemmän, ja piirit tulevat tutummaksi. Kyllä tällä kaudella on vahvistunut se kuva, että kaikki on hoidettu NHL:ssä viimeisen päälle ja sarja on äärimmäisen kova.

AHL:ssä peliminuutteja tulisi varmasti enemmän, mutta toisaalta NHL:ssä Saros pystyy imemään tietoa joukkueen ykkösvahtina torjuvalta Pekka Rinteeltä.

– Tässä vaiheessa on turha miettiä pidemmällä. Missä ikinä pelaankin, pitää vaan yrittää ottaa peli kerrallaan ja kehittyä, Saros pohti.