Syksyn ja alkutalven isoin yllätys on ollut se, miten mykistävän hyvä Columbus Blue Jackets onkaan ollut.

Se painelee 12 ottelun voittoputkessa ja se on noussut koko NHL:n kärkipaikalle.

Kaikki tämä sen jälkeen, kun se oli viime kaudella omassa Metropolitan-divisioonassaan viimeinen. Silloin se rämpi ja arki oli harmaata.

Eipä ole nyt.

AP:n jutussa Blue Jacketsin joukkueen sisältä kysyttiin syitä sille, miksi syksy on ollut niin vahva Ohiossa.

Mitä eroja on näkynyt viime vuoteen nähden?

– Mentaalipuoli, Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella täräyttää.

– Olemme mentaalisesti tasapainoisempia, pystymme käsittelemään asioita ja ymmärrämme, mitä pitää olla, jotta on ammattilainen, Tortorella jatkaa.

– Energisyys. Kun voitat pelejä, kaikki ovat innoissaan ja kaikilla on itseluottamusta. Ja kaiken keskellä pelaamme vielä hyvin joukkueena. Viime vuonna kun asiat menivät miten menivät, oli nihkeää edes tulla jäälle, Blue Jacketsin avainpelaajiin kuuluva Brandon Saad miettii.

Blue Jacketsin riveistä on löytynyt myös varsin mukavasti tulitukea. Tähän mennessä hieman päälle 30 ottelussa 10 maalin rajapyykin on rikkonut jo neljä pelaajaa. Seitsemällä eri pelaajalla on puolestaan koossa vähintään 20 tehopistettä.

Moni on yltänyt aivan parhaimpaansa, jopa ylittänyt odotukset.

– Iso juttu on se, että meillä on identiteetti. Se on jotain sellaista, mitä meillä ei oikein ollut. Jokainen joukkue tarvitsee sellaisen, jos se haluaa menestyä. Olemme materiaalilta leveä tiimi, meillä on hyvä puolustus, pelaamme nopeasti ja saamme mainiota maalivahtipeliä kaiken päälle. Ja me tosissaan uskomme itseemme tällä hetkellä, missä jäimme hieman vajaaksi viime vuonna, Blue Jacketsin kapteeni Nick Foligno miettii.

32 ottelusta Blue Jackets on kerännyt kokoon 50 pistettä. Maaliero sillä on peräti +45 tällä hetkellä.