NHL:n suomalaislupaus avasi syitä treidille: ”Siellä oli viime kaudella vähän ongelmia”

© Kuva: Ilari Isotalo

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Nuorten Leijonien tähtipuolustaja Vili Saarijärvi aloitti jo neljännen kautensa Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa. Alkukausi meni pipariksi rannevamman takia, mutta ennen MM-turnausta suomalaispuolustaja pääsi jo tosi toimiin.

Detroit Red Wingsin varaama Saarijärvi kertoi SuomiKiekko-sivustolle fiiliksiään alkukaudesta.

Sinut treidattiin kesällä Flint Firebirdistä (Michigan, USA) Mississauga Steelheadsiin (Ontario, Kanada). Mikä oli siirron taustalla?

– Isoin syy oli varmasti se, että halusin olla voittavassa joukkueessa. Flintissä oli viime kaudella vähän ongelmia ja joukkue lähti uusiutumaan nuorten pelaajien muodossa. Olisi siellä varmasti ollut tänä vuonnakin ihan hyvä olla, mutta tultiin siihen pisteeseen, että minulle olisi varmaan parempi siirtyä toiseen organisaatioon.

Kuinka tyytyväinen olet ollut treidiin?

– Olen kyllä ollut, vaikka olen ehtinyt vasta yhdeksän peliä pelaamaan (rannevamman takia). Siihen nähden olen ihan tyytyväinen, vaikka pelit eivät ole menneet niin kun olisi toivonut. Onneksi kautta on vielä paljon jäljellä ja aikaa parantaa.

Miten turhauttava alkukausi on ollut katsoa peliä sivusta?

– Kyllähän se hankalaa oli olla sivussa. Varsinkin kun tuli tappioita, emmekä ehkä pelanneet niin hyvin kuin olisimme voineet. Mutta sain tukea hallilla. Minua on kannustettu pysymään positiivisena, jaksamaan tehdä kuntoutusjuttuja ja sanottu, että se helpottaa, kun pääsen pelaamaan. Se on ollut itselle suuri helpotus. Virtaa on riittänyt tosi paljon.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!