Edmontonin Oilersin nuori supertähti Connor McDavid sai maanantain vastaisena yönä ensikäden kokemusta NHL:n aivotärähdystoimenpiteistä – eikä ollut asiasta kovin iloinen.

Ottelun toisessa erässä Minnesota Wildia vastaan McDavid sotkeutui yhteen Wild-puolustaja Jared Spurgeonin kanssa ja löi leukansa kovaa jäähän.

McDavid nousi ja pelasi ylivoimavaihtonsa loppuun asti. Pelikatkolla McDavid kuitenkin pakotettiin poistumaan pukukoppiin aivotärähdystarkastusta varten.

– Olin aika shokissa, McDavid sanoi ottelun jälkeen Sportsnetin mukaan.

– Löin suuni jäähän. Kun saat osuman suuhusi, tunnustelet sitä kädelläsi, se on normaalia. Ilmeisesti tarkkailija luuli tietävänsä, kuinka voin. Ja veti minut pelistä, McDavid puhisi.

McDavid lähetettiin koppiin, kun toista erää oli jäljellä kuusi minuuttia. Hän palasi kolmanteen erään, mutta menetti ottelusta tärkeän osan.

– Se oli aika huono aika lähteä. Meillä oli osittainen 5-3-ylivoima sekä ylivoima myöhemmin toisessa erässä. Mahdollisuus, jolla olisimme jopa voineet osua.

Myöskään joukkuekaveri Patrick Maroon ei ymmärtänyt liigan ratkaisua.

– Tämä on miesten peli. Ihmiset tulevat taklatuiksi, saavat korkeasta mailasta. He yrittävät päästä keskeltä läpi ja tulevat taklatuiksi. Se on osa kiekkoa, siksi meillä on kaikki nämä varusteet suojaamassa meitä, Maroon sanoi.

– Jos joku todella loukkaantuu, olemme huolissamme. Mutta hän vain kaatui, tuli kampatuksi… En ymmärrä.

Ottelu päättyi lopulta Minnesotan 2-1-voittoon, kun Mikko Koivu veivasi upean maalin jatkoajalla.