NHL-tähtivahti selitteli kohua nostanutta tapahtumaa: ”Aion puolustaa itseäni”

© Kuva: Getty Images
Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Monissa arvioissa NHL:n parhaaksi maalivahdiksi nimitetty Carey Price oli hieman normaalista poikkeavissa merkeissä esillä viime yön NHL-kierroksella.

Price hermostui kovasti, kun New Jersey Devilsin hyökkääjä Kyle Palmieri liukui suorastaan hänen syliin.

Kaksikon osuttua Price alkoi hakata kilvellään useita kertoja Palmieria.

– Minuun osuttiin jo heidän ensimmäisessä maalissa, enkä aikonut ottaa enää toista samanlaista vastaan, Price sanoi Montreal Gazetten mukaan.

– Hermostuin, kai. Mutta aion puolustaa itseäni nyt.

Price viittasi puolustamisella hieman viime vuosiin ja siihen, miten häneen on osuttu pari kertaa kovalla voimalla. Eniten kohua aiheuttanut tapaus sattui pudotuspeleissä toissa kaudella, kun New York Rangersin hyökkääjä Chris Kreider täräytti voimalla Pricen maalille ja aiheutti loukkaantumisen tähtivahdille.

Myös tuoreimmasta tapauksesta nousi nopeasti kohu, enemmänkin Pricen voimakkaan reaktion takia.

– Se on nähtävästi liigan luonnetta, että mennään maalille, ajetaan maalivahtiin ja tehdään maali. Sitä on pakko puolustaa itseään aina välillä, Price mietti.

– Minusta se oli täysin normaali pelitilanne. Olen tehnyt noin varmaan 50-100 kertaa urallani. Sitä menee maalille ja sitä voi menettää tasapainon kampittamisen tai työntämisen myötä. Mutta maalille pitää mennä, sillä sieltä ne maalit tehdään, Palmieri puolusteli itseään.

NHL:n sääntöjen mukaan Pricelle olisi pitänyt tuomita teosta pelirangaistus, mutta siltä hän välttyi. Pelikieltoa hän tuskin teosta saa.

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!