Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen ovat olleet seuraamassa varsin sekavia vaiheita jo tovin ajan Florida Panthersissa.

Ensin seurassa päätettiin yhtäkkiä muovata titteleitä uusiksi ja samalla GM:nä toiminut Dale Tallon siirtyi seuran presidentiksi.

GM:n paikan haltuun otti Tom Rowe, joka puolestaan siirtyi syksyllä yllätyspotkujen jälkeen Panthersin päävalmentajaksi.

Rowe korvasi tehtävässä Gerard Gallantin.

Muutos ei ole toiminut kuitenkaan kovin kaksisesti, sillä Panthersin piste per peli -keskiarvo on ollut siitä lähtien laskussa.

Mutta jos on kaukalossa vaikeaa, puhututtaa seurajohto myös liigan ympärillä.

NBC Sportsin lähetyksessä TSN:n arvostettu toimittaja Darren Dreger kertoi GM:n tehtävien valuneen hiljalleen takaisin Tallonille, jolla olisi viimeinen sana sanottavana päätöksissä.

Dregerin mukaan Tallon olisi saanut haltuunsa niitä puolia, joita hänen uskottiin menettäneen kun GM-pesti siirrettiin viime keväänä Rowelle.

– Omasta mielestäni Dalella on ollut aina viimeinen sana sanottavana kiekkopäätöksiin liittyen, Panthersin pääomistaja Vincent Viola sanoi Sportsnetsille.

– Otimme Dalen kohdalla muutamia asioita muualle, joista hänen ei enää tarvinnut huolehtia (sopimusneuvottelut yhtenä esimerkkinä). Mutta pelaajapäätöksissä se on ollut kuitenkin aina hänen sanansa, joka on loppupeleissä ratkaissut.

Selkeää GM-titteliä seurassa ei ole tällä hetkellä kellään, vaan tehtäviä on jaoteltu ympäriinsä.

Ristiriitainen tilanne joka tapauksessa on, mikäli Dregerin tuomat tiedot pitävät paikkansa. Muutoksia saattaa tulla lisää, mikäli Panthersin suunta jatkuu yhtä heikkona mitä se on ollut viime viikkojen aikana.