Nuorten Leijonien tähtipuolustaja Vili Saarijärvi kertoi SuomiKiekko-sivustolle puhelimitse lääkkeet Ruotsin kaatoon. Suomi kohtaa Ruotsin alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen alkusarjan ottelussa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Panokset ovat Suomen kannalta todella suuret. Alla on kaksi tappiota, ja jatkopaikan kannalta Ruotsin kaataminen olisi ehdottoman tärkeää.

Ruotsi vastassa turnauksen tärkeimmässä pelissä. Minkälaista on lähteä peliin kovat paineet niskassa?

– Eihän se tietenkään helppoa ole, mutta siihen on löydettävä oikea taso. Totta kai tiedämme, missä tilanteessa olemme. Itse olemme itsemme siihen tilanteeseen pelanneet. Se on vähän vaikeampi tie, mutta ihan täysi luotto on siihen, että me pystymme vielä tästäkin nousta.

Alexander Nylander on kenties Ruotsin suurin tähti. Mikä on suunnitelmanne hänen aisoissa pitämiseksi?

– Emme ole vielä miettineet hirveästi ja emme ole oikeestaan mistään joukkueesta nostaneet yksittäisiä pelaajia esiin, sillä jokaisessa joukkueessa täällä on kovia jätkiä pelaamassa. Mutta varmasti meidän täytyy hänen kanssaan olla huolellisia omassa päässä, niin kuin muidenkin ruotsalaisten kanssa. Kaikki siellä ovat kovia pelimiehiä, mutta on meillä kyllä kovia pelimiehiä lyödä siihen vastaankin. Ei pidä panikoida yhtään.

Mikä on joukkueen fiilis tappioista huolimatta?

– Tanskalle häviäminen oli iso tappio. Ei tässä voida kuitenkaan liikaa alkaa murehtimaan, sillä Ruotsi-peli on perjantaina iso peli. Emme voi päät painuksissa lähteä pelaamaan heitä vastaan. Ei se käy. Meidän täytyy hakea niitä hyviäkin juttuja, ja olemme käyneet läpi asioita, joita meidän pitää parantaa. Täytyy lähteä positiivisella fiiliksellä.