Hurjasta lämäristään tunnettu Montreal Canadiensiin täksi kaudeksi siirtyneen Shea Weberin pistetahti on laskenut kuin lehmän häntä.

Weber siirtyi jättikaupassa kesällä Nashville Predatorsista Montrealiin. Toiseen suuntaan matkasi toinen huippupuolustaja P.K. Subban. Kahden puolustajan kauppa aloitti luonnollisesti vahvat spekulaatiot siitä, kumpi joukkue selviytyi siirrosta voittajana.

Alkukausi antoi ymmärtää, että Montreal iski kultasuoneen. Joukkue marssi voitosta voittoon ja juuri Weber toimi takalinjoilla Canadiensin kapellimestarina.

Ensimmäiseen kymmeneen otteluun liekkeihin päässyt 31-vuotias Weber paukutti kymmeneen ensimmäiseen otteluun hirmutehot 4+6 ja ratkaisi useamman ottelun punaisille. 20 ottelun jälkeen pisteitä oli jo kasassa 8+9.

Sen jälkeen tehot loppuivat kuin seinään. Viimeiseen 12 otteluun hän on merkkauttanut yhden syöttöpisteen, vaikka peliaikaa tulee ottelusta toiseen yli 25 minuuttia.

Outoa on se, ettei pisteitä tule, vaikka Canadiens pelaa hyvää kiekkoa ja on edelleen divisioonansa kärkijoukkue. Weberillä oli kiikaritehot, kun joukkue voitti 10-1 Colorado Avalanchen.

Weber auttaa jatkuvasti puolustuspään kautta joukkuettaan voittamaan, mutta myös pisteitä pitää tulla, jos hän haluaa tavoitella parhaan puolustajan palkintoa tällä kaudella.