Minnesota Wild viilettää 11 ottelun voittoputkessa ja on noussut pisteen päähän läntisen konferenssin kärkipaikasta Chicago Blackhwaksin taakse.

Keskiviikon vastaisena yönä Wild voitti jatkoajan jälkeen Nashville Predatorsin 3-2. Samalla NHL:n torjuntatilastoja dominoiva Minnesotan maalivahti Devan Dubnyk teki seurahistoriaa voittamalla yhdeksän ottelua putkeen. Kanadalaisvahdin päästettyjen maalien keskiarvo on koko kaudella 27 ottelussa ainoastaan 1.58.

Suomalaisittain Minnesotan todellinen ilonaihe on Mikael Granlundin käynnissä oleva loistokausi. Ajoittain kritiikkiäkin NHL-urallaan saanut hyökkääjä on 11 ottelun voittoputken aikana kerännyt pisteet 3+8 ja tehotilasto on komea +9.

Koko kaudella Granlund on saalistanut tehot 8+17=25 34 pelaamassaan ottelussa. Laitahyökkääjän paikalle siirretty suomalainen on pelannut puolustusalueella myös loistavasti, sillä koko kauden tehotilasto näyttää loistavaa lukemaa +15.

Samassa lukemassa on myös ketjukaveri Mikko Koivu. Myös Koivu on nakuttanut 11 ottelun voittoputken aikana mukavat tehot 4+5. Eric Staalin hankkiminen täksi kaudeksi Minnesotan ykkössentteriksi on mahdollistanut sen, että Koivusta ja Granlundista on saatu erittäin toimiva kakkosketju.

Myös Erik Haula palasi Minnesotan kokoonpanoon viime yönä oltuaan pari viikkoa ulkona peleistä loukkaantumisen vuoksi. Haula otti paikkansa kolmosketjun keskellä Nino Niederreiterin ja Charlie Coylen välissä.