Helmikuussa tulleesta todella pahasta polvivammasta toipunut Karri Rämö kertoi aiemmin SuomiKiekon haastattelussa, että neuvottelee useampien NHL-seurojen kanssa.

Ennen kuin NHL-sopimus syntyy, pyrkii Rämö saamaan pelituntuman kohdalleen AHL-seura Toronto Marliesissa try-out-sopimuksella.

Rämö oli pelannut ennen viikonloppua Marliesin paidassa kolme ottelua torjuntaprosentilla 88,0. Kiekkoja on päässyt taakse keskimäärin 3,80 ottelua kohden. Rämön mukaan pelituntuma on vielä kateissa, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan.

Kolme peliä Marliesissa alla, miltä peli tuntunut?

Koko ajan paremmalta. Pikkuhiljaa alkaa löytyä pelituntuma ja tuntua siltä, että peli on taas ainakin ajoittain normaalia. Paljon teen vielä kuitenkin virheitä ja ylipelaan, kuten itse odotinkin, että varmaan tulee aluksi. Paketti ei ole ihan kasassa vielä, mutta ei auta murehtia. Eikä tämä ole se hetki, jolloin kyvyt arvioidaan.

Tärkein asia näistä kolmesta pelistä on se, että polvi on kestänyt aina 60 minuuttia ja ollut seuraavanakin päivänä vielä kunnossa.

Sitä helposti arvioi otteita pelkästään tilastojen kautta, eivätkä ne ole olleet mitenkään erikoisia vielä. Tällä hetkellä ne eivät kuitenkaan ilmeisesti ole olennaisia?

Jos joku oletti, että tässä saman tien oltaisiin täydessä kunnossa, niin aika kovat odotukset on ollut. Paljon tässä tapahtuu asioita. Kun sarjapelejä pelataan, niin voittoa tietysti aina kuitenkin haetaan.

En laske, että yhdessäkään maalissa en olisi yrittänyt tai ettei minulla kaikki olisi ollut liossa. Todellisuus kuitenkin on mitä on. Siinä oli pitkä paussi.

Hyppäsin mukaan vielä kesken kaiken, kaverit oli jo 20 peliä pelanneet. Ei helppo paikka sinällään.

Mutta en ala mitään tekosyitä hakea, ettei olisi tuntumaa tai jotain. Olen virheitä tehnyt, ja pitää olla parempi.

Kun loukkaannuit helmikuussa, missä vaiheessa teillä oli Calgary Flamesin kanssa jatkosopimusneuvottelut? Vai oliko niitä ollenkaan?

Ei ollut mitään vielä silloin.

Missä vaiheessa tuli selväksi, ettei jatko Calgaryssa onnistu?

Sanotaan, että sopimuksen viimeisenä päivänä. Puhuimme vielä pari tuntia ennen kuin minusta tuli vapaa agentti. Mutta ei siinä oikein mitään keskusteluja sinällään ollut. Vähän kauden lopussa juteltiin, että seurataan tilannetta. Se oli aika selvä, että loukkaantuminen oli todella paha, ja kauanko toipuminen kestää.

Ei ole mitenkään yllätys, ettei tällä hetkellä ole sopimusta mihinkään suuntaan.