Kanada aloitti nuorten MM-kilpailut kotikaukalossaan vahvasti voittamalla Venäjän 5-3. Vauhdikkaana joukkueena pidetty isäntäjoukkue määräsi ottelun ensimmäiset hetket ja pakotti Venäjän puolustuskannalle. Ensimmäisen seitsemän minuutin pelin jälkeen laukaukset olivat 7-1 Kanadalle.

Kotijoukkueen paineistus tuotti tulosta, sillä Venäjä sortui jäähyilyyn. Viidestä maalistaan Kanada teki kolme ylivoimalla. Erikoistilanteiden liideri oli Arizona Coyotesin miehistössä kauden NHL:ssä aloittanut Dylan Strome, joka ampui kaksi maalia Venäjän verkkoon.

Kanadan joukkueen kapteeni Strome on kesän 2015 NHL:n kolmosvaraus. Hän on tehnyt kahdella edellisellä kaudella juniorisarja OHL:ssä 124 ottelussa huimat 240 tehopistettä. Eikä kyseessä ole pienikokoinen taitohyökkääjä, vaan 190-senttinen ja 90-kiloinen jässikkä.

Strome pelasi jo viime vuoden nuorten MM-kilpailuissa Suomessa hyvillä tehopisteillä (4+2), mutta kisat jäivät pannukakuksi, kun Suomi pudotti Kanadan puolivälierissä. Kuudes sija oli Kanadan huonoin tulos vuoden 1998 pelattujen kisojen jälkeen.

Nälkää siis riittää kotikisoihin, joissa vuoden vanhempi ja NHL-kokemustakin saanut Strome tulee olemaan dominoiva pelaaja.

– Hyvä aloitus meiltä. Minusta tuntuu, että olemme todella valmiita pelaamaan ja valmistauduimme hyvin Venäjä-otteluun, kuten valmistaudumme seuraavaksi Slovakiaa vastaan, Strome linjasi TSN:n haastattelussa voitokkaan avauksen jälkeen.

Kanadan pelaajat saavat tarvittavan lisän myös täydeltä kotiyleisöltään.

– Varmaan siistein peli, missä olen ikinä pelannut. Suomessa pelaaminen viime vuonna oli myös hienoa, mutta kotiyleisömme on uskomaton. He kannustivat meitä, vaikka Venäjä onnistui maalinteossa, Strome sanoi.